-
Coșulețe cu legume
Făina, ouăle și untul rece se frământă bine cu mâna sau cu malaxorul, până se obține un aluat…
-
Doradă cu legume la grătar
Peștele se curăță de solzi și intestine, apoi se spală foarte bine. Se pisează usturoiul. Se amestecă…
-
Chiftele din piept de curcan și legume…
Se dă dovlecelul prin mașina de tocat și se stoarce bine. Se dau prin mașina de tocat carnea, morcovul, ceapa…
-
Ragu de legume
Ceapa se călește în două linguri de ulei. Dovleceii se taie cuburi și se adaugă peste ceapa călită. La…
-
Plăcintă cu legume
Ardeiul tăiat cuburi, împreună cu vânăta, se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează…
-
de post
Mâncare de legume în vin roșu
Vânăta se taie cubuleţe, care se prăjesc în 2 linguri de ulei de măsline Dovlecelul se taie şi el cuburi…
-
de post
Legume la cuptor
Cartofii se curăţă de coajă, se taie pe jumătate, apoi în 6 sau în 8, în funcţie de cât de mari sunt.…
-
de post
Legume la dry-cooker
Legumele se taie în forme aproximativ egale: dovleceii - triunghiuri, ciupercile - pe din două, ardeiul - triunghiuri,…
-
Piept de curcan cu legume la wok
Dovleceii se taie cubuleţe. La fel şi ardeii şi morcovii. Varza se taie şi ea bucăţi. Ghimbirul se taie…
-
Rulouri de dovlecei cu mozzarella
Dovleceii se taie felii pe lungime. Se opăresc în apă cu sare. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se…
-
de post
Legume la grătar
Vânăta se taie rondele, care se pun, apoi, pe grătarul încins, până se rumenesc. Ciupercile se taie pe jumătate,…
-
de post
Chipsuri de cartofi şi dovlecei la…
Dovleceii şi cartofii se feliază foarte subţire. Usturoiul se pisează şi se amestecă cu rozmarin, piper…
-
Dovlecei cu roşii şi mozzarella la…
Roşiile, dovleceii şi mozzarella se taie felii de aceeaşi grosime. Într-un vas termorezistent se aranjează…
-
de post
Briam - ghiveci de legume în stil grecesc
Vânăta se taie rondele, care se prăjesc în ulei de măsline. Se completează cu câte puţin ulei la fiecare…
-
Tigaie cu legume şi ouă ochi
Într-o tigaie se încinge puţin ulei şi se căleşte dovlecelul tăiat cuburi, până se rumeneşte şi se…
-
de post
Legume marinate la cuptor
Legumele se spală cu apă rece, apoi se taie fâşii potrivit de mari şi groase. Într-o tavă destul de înaltă…
-
de post
Ciuperci cu dovlecei şi praz la cuptor
Într-un vas termorezistent, se pun 2-3 linguri de ulei, apoi se aşează ciupercile spălate. Peste ciuperci…
-
de post
Legume la cuptor
Dovleceii se taie cubuleţe. Ardeiul se taie în bucăţi potrivit de mari, cam de aceeaşi dimensiuni ca şi…
-
Crochete de dovlecei cu brânză
Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie pe lungime, în sferturi. Iaurtul se amestecă cu ulei. Se amestecă…
-
Tocană de legume cu peşte la grătar
Vinetele se curăţă de coajă în şuviţe, se taie rondele, apoi se presară cu sare şi se lasă timp de 30…
-
Cocktail de legume în sos teriyaki
Cartofii tăiaţi felii, dovleceii tăiaţi şi ei felii, se amestecă cu fâşiile de ardei, ceapa solzişori…
-
Fettuccine cu sparanghel
Sparanghelul se spală cu apă rece, se curăţă de partea de la bază, apoi se pune la fiert în apă cu sare.…
-
Borş de legume cu lobodă şi fidea
Legumele se curăţă şi se spală în apă rece. Ardeiul, morcovii şi ţelina se taie cubuleţe, ceapa se taie…
-
de post
Ghiveci de legume
Ceapa şi ardeiul gras se taie cubuleţe, iar morcovii se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei.…
-
Ciorbă de mânzat
Carnea de mânzat se pune la fiert în oala sub presiune, în apă cu sare. După ce se spumează foarte bine,…
-
Ciorbă de pui
O oală de 8-10 litri se umple pe jumătate cu apă. Se adaugă carnea de pui şi sare după gust. Se pune la…
Reţete cu "dovlecel"