-
de post
Cornuri cu gem
În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sucul de portocale, zahărul,…
-
Prăjitură cu foi și cremă de ciocolată
Ouăle se bat cu zahărul până se obține o spumă. Se adaugă uleiul puțin câte puțin, amestecând continuu.…
-
Tort imperial cu ciocolată
Se amestecă amidonul cu făina, praful de copt si cacaua, apoi se cern. Untul se freacă cu 40 g de zahăr până…
-
Tort de cacao cu nucă
Se pregăteşte mai întâi blatul: Făina se amestecă cu praful de copt şi cacaua. Se separă ouăle, iar albuşurile…
-
de post
Cozonac de post cu aromă de citrice
În vasul de la maşina de făcut pâine, se pun ingredientele în următoarea ordine: sucul de portocale, zahărul,…
-
Ciocolată din cacao
Cacaua se cerne. Împreună cu untul se pune în blender şi se amestecă. Apa se pune pe foc şi când începe…
-
Chec
Albuşurile se separă de gălbenuşuri, apoi se bat spumă cu zahărul, până se obţine o bezea tare. Gălbenuşurile…
-
Nuci
Ouăle se bat cu zahărul. Se adaugă untura, uleiul, oţetul, praful de copt sau amoniacul stins cu zeamă de…
-
Prăjitură cu gem şi glazură de albuş
Se amestecă bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă făina, smântâna şi praful copt. Se obţine…
-
Plăcintă "Poale'n brâu"
Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, împreună cu 2 linguriţe de zahăr. Se adaugă câteva linguri de…
-
Cozonac cu nucă
Se amestecă drojdia cu puţin zahăr până devine o pastă omogenă. Se adaugă făină, lapte (cam 1/4 din…
-
de post
Mucenici munteneşti
Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…
-
Rulada cu cremă de cacao
Untul se freacă foarte bine cu zahărul pudră. Se adaugă cacaua şi se omogenizează. La final se adaugă esenţa…
-
Cremă de zahăr ars
Se pun într-o cratiţă înaltă, pe foc, trei linguri de zahăr şi se lasă să se topească şi să se îngălbenească…
-
Prăjitură cu măr ras
Merele rase se amestecă cu zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu stins cu oţet şi un praf de sare. Totul…
-
de post
Mucenici moldoveneşti
Se frământă un aluat din 250 ml apă, 80 ml ulei, 150 g zahăr, sare, drojdie, coajă rasă de lămâie şi…
-
Prăjitură inteligentă
Untul, zahărul şi 5 linguri de lapte se pun într-o cratiţă la foc mic, până se topeşte zahărul. După…
-
de post
Ruladă din biscuiţi
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat şi se amestecă cu cacaua. Apa se fierbe împreună cu zahărul până…
-
de post
Napolitane cu cremă de biscuiţi şi…
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Laptele (sau după caz, apa) şi zahărul se pun împreună la fiert…
-
Orez cu lapte şi mere caramel
Se curăţă merele de cotor, se taie sferturi şi se pun cu 1/2 cană zahăr, scorţişoară şi esenţă de…
-
Minitort de biscuiţi cu frişcă şi…
Pe un platou se aşează un strat de biscuiţi, se însiropează cu laptele amestecat cu esenţă de rom. Se ung…
-
Prăjitură cu prune
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr, zeama…
-
Tartă "Tatin" cu mere
Se curaţă merele de coajă, se taie sferturi, se stropesc cu un pic de zeamă de lămâie.Se încinge cuptorul,…
-
Şarlotă de vanilie şi rom
1/2 lapte se pune la fiert cu zahărul. În cealaltă jumătate de lapte se amestecă făină fără a face cocoloaşe.…
-
Budincă cu zahăr ars
Se amestecă 1 cană zahăr cu ouăle, esenţa de rom, coaja de portocale şi brânza. Separat se fierb spaghetele.…
-
Tort de portocale
Se amestecă 6 gălbenuşuri cu 350 grame zahăr şi se freacă până se topeşte zahărul. Se amestecă cu 1/2…
Reţete cu "esență de rom"