Roșii
Roşiile pot fi consumate proaspete, sub formă de salată sau suc de roşii, pot fi conservate sub formă de bulion. Sunt folosite ca ingredient la prepararea multor mâncăruri, în special alături de paste sau legume.
Roşiile facilitează digerarea amidonului. Sunt recomandate în cazul afecţiunilor sistemului osos, afecţiuni gastrice, cardiace, respiratorii.
A se evita consumul cotorului verde întrucât acesta conţine o substanţă toxică pentru organism.
-
de post
Cartofi cu roşii la cuptor
Cartofii se taie rondele, se amestecă cu sare, piper şi ulei de măsline, apoi se pun într-un vas termorezistent.…
-
Salată bulgărească
Ouăle se fierb tari. Ardeiul se taie fâşii subţiri. Roşiile se taie felii. Castraveţii se taie rondele.…
-
Salată asortată cu şunculiţă ţărănească
Roşiile se taie felii subţiri. Castraveţii se taie felii subţiri. Şunculiţa se taie cubuleţe. Brânza feta…
-
Salată grecească
Se pregăteşte dressing-ul din ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper, după gust. Roşiile întregi,…
-
Supă de roşii cu orez
Zarzavatul se taie cubuleţe şi se pune la fiert în supa de pui. Se adaugă şi roşiile decojite tăiate mărunt…
-
Limbă cu roşii
Se fierbe limba. Vezi reţeta la Limbă fiartă. După ce se fierbe se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe.…
-
Sos de roşii pentru fripturi
Se pasează roşiile, separându-se de coajă şi de seminţe. Se pune sucul obţinut la fiert. Se fierbe până…
-
de post
Mazăre cu roşii
Într-o cratiţă se încinge uleiul. Se adaugă mazărea, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate bucăţi…