-
Limbă cu ardei și măsline
Nu am mai mâncat demulticel o limbă, fie ea de vită sau de porc. De fapt, nu chiar așa demult, dacă luăm…
-
Creveți saganaki
Când am auzit prima oară de creveți saganaki, am zis sigur trebuie să fie o rețetă japoneză. Ulterior am…
-
Biban de mare la grill servit pe pat…
Peștele curățat de solzi, eviscerat și spălat bine se umple cu feliuțe de lămâie și rămurele de cimbru…
-
Frittata
Am fiert cartofii. I-am verificat cu o furculiță, dacă furculița se înfige ușor în ei înseamnă că sunt…
-
Gulaș de căprioară
Am tăiat carnea de căprioară cubulețe potrivite pentru a nu mai fi nevoie de cuțit când va ajunge în farfurie.…
-
Tocăniță de miel cu năut și caise
Punem carne de miel puțin la călit. O condimentăm cu sare și piper. O lăsăm să se coloreze puțin pe toate…
-
Stufat de căprioară
Tăiem coastele de căprioară în bucăți mai mici pentru a le putea manevra mai bine. Într-o tigaie cu ulei…
-
Fructe de mare la tigaie
Putem folosi un amestec de fructe de mare care să conțină: calamar, midii, caracatiță, creveți... Într-o…
-
Somon la grătar cu mărar și lămâie
Am tocat mărarul. Am dat pe răzătoare coajă de lămâie. Le-am adăugat peste rondelele de somon, alături…
-
Paste cu mango și creveți
Se pun la călit ghimbirul și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă creveții. După ce se colorează puțin,…
-
Cannelloni cu broccoli și conopidă
Spălăm și curățăm conopida și broccoli, apoi le separăm inflorescențele. Le punem la opărit. Într-un…
-
Cartofi fierți cu ceapă roșie la…
Tăiem ceapa roșie în 4. Peste aceasta adăugăm rozmarin tocat mărunt, usturoi pisat, foi de dafin, sare,…
-
Salată de cartofi violet cu ridichi
Se fierb în coajă, împreună, cartofii albi cu cei violet. După fierbere se curăță de coajă și se taie…
-
de post
Ciorbă de perișoare de post
Tăiem ceapa mărunt, ardeiul gras cubulețe, morcovul cubulețe, țelina și păstârnacul cubulețe. Într-o…
-
Pulpe de pui cu roșii și cartofi la…
Fierbem cartofii în coajă. Apoi se curăță de coajă. Roșiile se înțeapă puțin cu vârful cuțitului…
-
de post
Ajvar
Ajvar este o pastă de ardei pe care am descoperit-o în Serbia, însă am aflat ulterior că este un preparat…
-
Salată de leurdă cu ridichi
Tăiem ceapa verde și ridichile rondele. Într-un bol de salată le amestecăm cu sare, piper, ulei de măslineși…
-
Piept de pui în sos iute de ceapă…
Pieptul de pui condimentat cu sare și piper se pune pe grătarul încins, mai întâi cu pielea în jos. Apoi…
-
Ardei umpluți la slow cooker
Peste carnea tocată se adaugă ceapa tocată mărunt, ouăle, orezul, condimentele (sare, piper, cimbru, coriandru),…
-
Salată de fasole boabe cu ridiche neagră
Peste fasolea roșie se adaugă ridichea neagră tăiată cubulețe, ceapa tăiată peștișori, ardeiul capia…
-
Paste cu roșii și sparanghel
Se fierb pastele urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Apoi se scurg de apa în care au fiert și se clătesc…
-
de post
Fasole boabe cu roșii și cartofi
Fasolea a fost fiartă în prealabil. Acum fierbem cartoful cu roșia, usturoiul și ierburile aromatice. Scoatem…
-
Cod în crustă de pesmet la cuptor
Într-o tavă de cuptor se pune codul tăiat fileuri. Acesta se condimentează cu sare, piper și se unge cu puțin…
-
de post
Sfeclă roșie cu morcov la cuptor
Se curăță morcovul și sfecla roșie. În două castroane separate se prepară două amestecuri. Unul pentru…
-
Midii cu mangetout și roșii cherry
Ceapa tăiată julien, usturoiul tocat, ghimbirul tocat și chilli tocat sunt puse la călit într-un wok cu ulei…
-
Chilli con carne
Am adunat o grămadă de ingrediente pentru rețeta asta. Am ales un wok mărișor pentru că trebuie să încapă…
Reţete cu "sare"