-
Limbă cu ardei și măsline
Nu am mai mâncat demulticel o limbă, fie ea de vită sau de porc. De fapt, nu chiar așa demult, dacă luăm…
-
Biban de mare la grill servit pe pat…
Peștele curățat de solzi, eviscerat și spălat bine se umple cu feliuțe de lămâie și rămurele de cimbru…
-
Frittata
Am fiert cartofii. I-am verificat cu o furculiță, dacă furculița se înfige ușor în ei înseamnă că sunt…
-
Gulaș de căprioară
Am tăiat carnea de căprioară cubulețe potrivite pentru a nu mai fi nevoie de cuțit când va ajunge în farfurie.…
-
Stufat de căprioară
Tăiem coastele de căprioară în bucăți mai mici pentru a le putea manevra mai bine. Într-o tigaie cu ulei…
-
Pateu de ciuperci
Tocăm ceapa și tăiem ciupercile felii. Punem ceapa la călit în puțin ulei. După ce s-a înmuiat adăugăm…
-
de post
Ajvar
Ajvar este o pastă de ardei pe care am descoperit-o în Serbia, însă am aflat ulterior că este un preparat…
-
Purceluș de lapte la proțap
Alegem un purceluș de lapte nu foarte mare. Noi am cumpărat unul de vreo 10 kg, de la Metro. În primă fază…
-
Tort Foret Noire
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare,…
-
Iepure cu arome indiene
Într-un vas se încinge uleiul și se rumenesc bucățile de carne, pe ambele părți, apoi se scot pe o farfurie…
-
Pulpe de cocoș cu mere la cuptor
Pulpele de cocoș se pun la fiert în apă cu sare pentru 30-45 de minute, la oala sub presiune. Merele se taie…
-
Pulpă de capră cu sos de roșii la…
Într-un vas suficient de mare se încing 2 linguri de ulei și se pune pulpa de capră, rumenindu-se pe ambele…
-
Pulpă de miel aromată la cuptor, servită…
Semințele de fenicul, piperul sichuan și cuișoarele se râșnesc, apoi se amestecă cu boiaua dulce, scorțișoara,…
-
de post
Cornuri cu gem
În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sucul de portocale, zahărul,…
-
de post
Ciorbă de fasole acrită cu zeamă…
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, cu 12-24 de ore înainte. Se acoperă cu apă și se pune la fiert.…
-
Prăjitură cu mere și aluat ras
Zahărul pudră se amestecă cu laptele, ouăle, uleiul, și bicarbonatul de sodiu. Se adaugă făină până…
-
Știucă cu legume la cuptor
Știuca, bine curățată de solzi și intestine, se spală, apoi i se îndepărtează capul și coada și se…
-
de post
Lyutenitsa
Într-un vas se încinge uleiul și se adaugă usturoiul presat și ardeiul iute tăiat feliuțe subțiri. Se…
-
Ciorbă de căprioară
Carnea se pune la fiert în apă cu sare pentru 1 oră (la oala sub presiune). După ce a fiert, se scoate din…
-
de post
Salată a la russe cu maioneză de avocado
Legumele (cartofii, țelina și păstârnacul) se curăță de coajă. Se pun la fiert în apă cu sare. Cartofii…
-
Musaca de cartofi cu carne de porc
Usturoiul se taie mărunt și se călește în două linguri de ulei. Ceapa se toacă mărunt și se adaugă peste…
-
Lasagna în bacon
Ceapa se taie mărunt și se călește în 2 linguri de ulei împreună cu usturoiul zdrobit. Se lasă să se…
-
Caras înăbușit cu roșii și lămâie
Usturoiul se pisează cu puțină sare. Într-o tigaie se încing 2 linguri de ulei și se călesc roșiile decojite.…
-
Pulpe de pui tandoori
Pulpele de pui se crestează și se pun într-un castron. Se presară deasupra condimentul tandoori masala, se…
-
Ton pane cu legume dulci-acrișoare
Peștele se taie rondele. Se pregătește un amestec dintr-o lingură de sos de soia, 100 ml vin alb, 50 ml apă…
-
Prăjitură cu foi și cremă de ciocolată
Ouăle se bat cu zahărul până se obține o spumă. Se adaugă uleiul puțin câte puțin, amestecând continuu.…
Reţete cu "ulei"