"Dulce Românie" - Provocarea lunii mai
Blogul | Tema | |
---|---|---|
Oct. | De prin lume adunate | dovleac |
Nov. | Furnicuta Boscodina | nuci și usturoi |
Dec. | Alison's Trials | pește și fructe de mare |
Blogul | Tema | |
---|---|---|
Jan. | Bucataria aromata | rucola și ciuperci |
Feb. | Dulciuri fel de fel | ciocolată |
Mar. | Bucataria furnicutilor | vin și cafea |
Apr. | Bucate pe alese | miere și miel |
May. | Explora Cuisine | sparanghel și dulce de leche |
Jun. | Dulcegarii culinare | mentă și cireșe |
Jul. | Retete fel de fel | fructe de pădure și busuioc |
Aug. | Papa bun | pui și prune |
Sep. | Betty's Kitchen | vinete și pere |
Oct. | My Fancy Cake | cupcakes și ziua recoltei |
Nov. | Xandrine si ale ei ispravi culinare | mere și hrean |
Dec. | Cooking with my soul | ghimbir și prăjiturele de Crăciun |
Blogul | Tema | |
---|---|---|
Jan. | Mitinita | detoxifiere și citrice |
Feb. | Caietul cu retete | drojdie și rețete cu dragoste |
Mar. | Arome si culori | paste și frișcă |
Apr. | Blog de sotie fericita | mac și specialități de Paști |
May. | Toata ziua in bucatarie | spanac |
Jun. | Andie's Veggies | vegetarian și caramel |
Jul. | Simplu si bun | zmeură, vanilie și brânză de capră |
Aug. | Kiss the Cook | amintiri din copilărie și levănțică |
Sep. | All Day Cooking | piersică și de-ale cămării |
Oct. | Placeri simple | cea mai bună rețetă personală |
Nov. | De prin lume adunate | ziua României |
Dec. | The Foodie Family | bezele |
Blogul | Tema | |
---|---|---|
Jan. | Menta si rozmarin | cartofi și mere |
Feb. | Pasiune si culoare | mango, nucă de cocos, bucătăria internațională |
Mar. | Enjoy Dessert | ziua femeii, cacao și nuci |
Apr. | Cat's Kitchen | leurdă, ciuperci și tarte rustice |
Am aflat de această provocare de la Gaby Duceag (Papa Bun), care ne-a invitat pentru prima oară să participăm; asta se întâmpla în august 2011. De atunci am continuat să urmărim provocarea cu mare interes și am participat cu cel puțin o rețetă în fiecare lună, cu o singură excepție, într-o lună când cu toate că am reușit să pregătim bezelele, nu am mai apucat să le postăm în timp util.
Încă de la prima noastră participare ne gândeam: "Oare o să ajungem să găzduim și noi vreodată această provocare? [...] Dacă o să ajungem, în orice caz asta o să se întâmple mult mai încolo, că acum nu suntem pregătiți încă".
Pe la finalul anului trecut, când ne-am uitat pe lista cu programări și am văzut că prima lună liberă era în mai, am zis: "Ei bine, până atunci o să avem timp să ne pregătim." Şi așa ne-am abonat să fim gazde.
Am reparcurs toate provocările anterioare și am făcut o listă mare cu toate temele propuse, în ideea să nu repetăm vreuna. La prima vedere părea că toate ingredientele fuseseră aduse în prim plan, dar nu e chiar așa.
După ce am întrunit consiliul de familie pentru o "stoarcere de minţi", am pus pe hârtie mai multe propuneri. Le-am cântărit, le-am filtrat şi am ajuns la:
- mazăre
- căpșuni
- salate
Sper ca temele alese să fie şi pe placul vostru şi să fie bază de pornire pentru cât mai multe reţete.
Dacă v-aţi hotărât să participaţi trebuie să postaţi pe blog reţeta cu un link spre acest post şi să specificaţi că participaţi la provocarea "Dulce Românie", apoi să ne trimiteţi pe adresa contact [at] delicatesa [dot] ro :
- o poză cu preparatul final,
- numele vostru şi numele blog-ului,
- denumirea preparatului şi un link spre preparatul respectiv.
Dacă nu aveţi blog, nu e nicio problemă, ne puteţi trimite o poză cu preparatul final, numele vostru şi reţeta preparatului.
Aşteptăm reţetele voastre până pe data de 30 mai şi le vom prezenta într-o paradă în data de 31 mai.
-
Mihaela Narcisa20 May.2013
Frumoasa initiativa, frumoasa si incitanta tema pentru luna mai.....abia astept sa va trimit din retelete mele.....ne vedem pe 31 mai...abia astept.....