Naan - pâine indiană
(Pită dospită)În vasul maşinii de făcut pâine, se pun ingredientele, mai întâi cele lichide, apoi cele solide. Prima dată se pune apa călduţă.
Se adaugă iaurtul şi uleiul.
Urmează sarea şi zahărul.
Se adaugă făina şi drojdia.
Vasul se pune în masina de făcut pâine la programul de frământat şi crescut. Acest program durează 1,5 ore.
Aluatul rezultat se modelează pe suprafaţa de lucru tapetată cu făină. Se face un sul care se porţionează în 6-8 bucăţi.
Fiecare bucată se modelează cu mâna, dându-i-se formă alungită, de grosime 1 cm.
Se pun în tava unsă cu ulei şi se coc la 220 grade timp de 5 minute.
Când se scot din cuptor se ung cu unt pe ambele părţi şi se presară cu seminţe de susan.
A venit rândul Violetei să ne lanseze o provocare, o provocare cu drojdie şi inimioare. Am descoperit recent o reţetă de origine indiană care s-ar potrivi la capitolul drojdie.