Brioşe cu morcov şi mere
- Ingrediente
-
- 260 grame făină
- 1 ½ lingurițe praf de copt
- ½ linguriță sare
- 1 ½ lingurițe scorțișoară
- 4 ouă
- 200 grame zahăr
- 240 mililitri ulei
- 210 grame morcov ras
- 2 mere rase
- 55 grame nuci măcinate
- 100 grame stafide
- 113 grame unt la temperatura camerei (pentru glazură)
- 227 grame brânză proaspătă (pentru glazură)
- 250 grame zahăr pudră (pentru glazură)
- 1 linguriță esență de vanilie (pentru glazură)
Făina, praful de copt, sarea şi scorţişoara se amestecă într-un castron.
Ouăle, zahărul şi uleiul se bat cu mixerul până se obţine o cremă.
Se adaugă amestecul de făină, amestecându-se în continuare cu mixerul.
La final se adaugă morcovul ras, merele rase, nuca măcinată şi stafidele, încorporându-se în compoziţia de mai sus.
Aluatul se distribuie în cupele tăvii pentru brioşe, tapetate cu hărtie pentru brioşe şi se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 30 de minute (se poate verifica dacă sunt coapte cu ajutorul unei scobitori: dacă se ia aluat pe scobitoare, este semn că nu s-au copt şi le mai lăsaţi în cuptor).
Se lasă să se răcească, apoi se glazurează cu crema de brânză preparată amestecând cu mixerul ingredientele pentru glazură.