Cheesecake cu mere
Merele se curăţă de coajă şi de căsuţa de seminţe, apoi se dau la robot prin răzătoare.
Merele rase se călesc în 20 g unt, impreună cu 2 linguri de zahăr şi scorţişoară. Se ţin pe foc până se evaporă toată zeama.
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat sau prin răzătoare. Cele 100 g unt se topesc şi se amestecă cu biscuiţii sfărâmaţi. În funcţie de calitatea biscuiţilor este posibil să mai fie nevoie de ceva unt, astfel încât toţi biscuiţii să fie umectaţi.
Într-o tavă cu fund detaşabil unsă cu unt, se aşează uniform, cu mâna, biscuiţii amestecaşi cu unt, apoi se bagă în cuptorul preîncălzit la 160 grade timp de 10 minute.
Brânza proaspătă se amestecă cu smântăna, ouăle, zahărul, bicarbonatul, făina şi o lingură din merele călite.
Peste blatul de biscuiţi se pun merele călite şi se întind pe toată suprafaţa.
Peste mere se toarnă compoziţia de brânză, întinzându-se uniform.
Se bagă la cuptor la 160 grade timp de 1 oră şi 10 minute.
Se poate servi ca atare sau ornată cu frişcă şi fructe de pădure.
Punctul 2 de pe lista "de preparat" este tot cu mere, cheesecake-ul vine de la Ema şi pleacă la Ama.