Eclere cu cremă de vanilie
- Ingrediente
-
Preparăm "Crema pentru eclere"
Se amestecă ouăle cu zahărul.
Se adaugă făina, 250 ml lapte şi se amestecă bine.
Restul laptelui se pune într-o oală să se încălzească (să nu fiarbă), apoi se toarnă prima compoziţie peste laptele de pe foc.
Se amestecă continuu să nu se prindă şi până se îngroaşă bine.
Se ia crema de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi apoi se pune esenţa de vanilie. Se pot folosi diferite esenţe, în funcţie de gustul cremei pe care doriţi să o obţineţi. -
continuăm cu rețeta de bază...
Apa cu uleiul se fierb, se adaugă făina şi se amestecă bine.
Se ia de pe foc şi se adaugă pe rând ouăle, omogenizându-se bine.
În tava tapetată cu hârtie de copt se pun cojile de eclere, apoi se coc la 200 grade timp de 25 de minute.
Cojile astfel obţinute se taie pe jumătate şi se umplu cu cremă. Deasupra se pune glazura de ciocolată.
-
Caty28 Dec.2016
Iubesc retetele simple ,facute fara un zel exacerbat pentru a fi "unici "
Dar ,daca aveti observatii cu privire la cantitatile folosite,va rog sa raspundeti la ele.Sunt multe retete gresite pe net. -
Iuliana25 Jul.2016
Am incercat reteta. Am cantarit toate ingredientele, ca la "carte" si vreau sa zic ca 140-150g faina pentru crema e mult prea mult - crema devine f groasa si nu fierbe la densitatea respectiva, Ca urmare are gust de faina si nimic altceva.