Eclere cu ness
- Ingrediente
-
- 200 grame făină
- 100 mililitri ulei
- 200 mililitri apă
- 5-6 ouă
- Crema de ness pentru eclere
- 3 ouă
- 1 lingură ness
- 4 linguri făină
- 400 mililitri lapte
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 12 linguri zahăr
- 50 grame unt
- Glazură pentru eclere cu ness
- 1 plic capucino
- 3-4 lingurițe ulei sau 30 g unt
- 200 grame ciocolată albă
-
Preparăm "Crema de ness pentru eclere"
Într-o cratiţă se pun ouăle, zahărul, zahărul vanilat, nessul, făina şi la final laptele, amestecându-se pe baie de apă până compoziţia se îngroaşă.
Se ia de pe foc şi se adaugă untul.
Se lasă să se răcească.
-
Preparăm "Glazură pentru eclere cu ness"
Ciocolata, untul şi capuccino se pun pe foc într-un vas până se topeşte ciocolata.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Apa şi uleiul se fierb împreună.
Se adaugă făina şi se amestecă bine cu telul.
Când s-a îngroşat, se ia de pe foc şi se adaugă, pe rând, ouăle, omogenizându-se bine.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu ajutorul unui poş, se pun cojile de eclere şi se coc la 200 grade timp de 25 de minute.
După ce s-au răcit, cojile se taie pe jumătate şi se umplu cu cremă. Deasupra de pune glazura.
-
irina26 Jan.2015
Eclerele cu ness sunt super , le puteti incerca!
-
munteanu rocxana09 Jul.2013
e usor de preparat si este extrem de delicioasa
va spun sa o incercati pentru ca nu o sa dati gres