Piept de pui cu sos acrişor de piersici

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Usturoiul se pisează şi se amestecă bine într-un vas cu 1 lingură suc de lămâie, 3 linguri miere şi sosul de soia.

Pieptul de pui se usucă cu ajutorul şerveţelelor de bucatarie, apoi se pun în soluţia pregătită mai sus şi se lasă să stea timp de 30 de minute.

Piersicile se scurg de zeamă din care se păstrează 125 ml. Jumătate din fructe se taie felii, iar restul se pasează cu zeama oprită.

Peste piureul obţinut se poate adăuga şi soluţia în care s-a marinat pieptul.

Într-o tigaie se încinge uleiul şi se prăjesc bucăţile de piept marinate, scurse bine se soluţia în care au stat.

Carnea se prăjeşte timp de 5 minute pe ambele părţi, apoi se adaugă supa de pui şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute, acoperit.

Se adaugă piureul de piersici şi se mai fierbe încă 5 minute, la foc mic, neacoperit.

Se scoate carnea şi se adaugă în sos amidonul dizolvat în sucul de lămâie rămas şi puţină apă. Se menţine pe foc până se îngroaşă sosul. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Se serveşte caldă.

Etichete: piept de pui | piersici | pui
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Socată Socată

Rețeta mai nouă   Ruladă pufoasă cu căpşuni Ruladă pufoasă cu căpşuni

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro