Piept de pui cu sos acrişor de piersici
Usturoiul se pisează şi se amestecă bine într-un vas cu 1 lingură suc de lămâie, 3 linguri miere şi sosul de soia.
Pieptul de pui se usucă cu ajutorul şerveţelelor de bucatarie, apoi se pun în soluţia pregătită mai sus şi se lasă să stea timp de 30 de minute.
Piersicile se scurg de zeamă din care se păstrează 125 ml. Jumătate din fructe se taie felii, iar restul se pasează cu zeama oprită.
Peste piureul obţinut se poate adăuga şi soluţia în care s-a marinat pieptul.
Într-o tigaie se încinge uleiul şi se prăjesc bucăţile de piept marinate, scurse bine se soluţia în care au stat.
Carnea se prăjeşte timp de 5 minute pe ambele părţi, apoi se adaugă supa de pui şi se lasă să fiarbă timp de 10 minute, acoperit.
Se adaugă piureul de piersici şi se mai fierbe încă 5 minute, la foc mic, neacoperit.
Se scoate carnea şi se adaugă în sos amidonul dizolvat în sucul de lămâie rămas şi puţină apă. Se menţine pe foc până se îngroaşă sosul. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se serveşte caldă.