Vinete umplute cu piept de pui
Vinetele se spală, se taie pe jumătate, se scobesc cu ajutorul unei linguriţe, se freacă la interior cu sare şi se lasă la scurs cu scobitura în jos.
Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie cubuleţe mici, iar usturoiul se taie felii subţiri.
Ceapa se căleşte în ulei, se adaugă şi ardeiul, apoi şi pieptul de pui dat prin maşina de tocat.
Se fierbe până când scade zeama, se ia de pe foc, apoi se adaugă usturoiul, se pune sare şi piper.
Separat se bate oul şi se amestecă cu iaurtul, apoi se adaugă peste compoziţia de carne, după ce aceasta s-a răcit. Se pune şi pătrunjelul tocat mărunt. Se amestecă toate.
Vinetele se spală pentru a îndepărta surplusul de sare, apoi se aşează într-o tavă unsă cu ulei. Vinetele se umplu cu compoziţia de mai sus.
Deasupra se pun rondele de roşii tăiate subţiri.
Se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute, până când vinetele sunt bine pătrunse.
Se servesc garnisite cu iaurt şi caşcaval ras.