-
Dulceață de ardei iute
Gogoșarul spălat și curățat de cotoare se dă prin blender. Ardeiul iute spălat și fără codițe se dă…
-
Sirop de căpșuni
Peste căpșunile spălate și fără codițe se toarnă apă cât să le acopere. Vasul se pune pe foc și se…
-
Dulceaţă de căpşuni
Căpşunile se spală si se curăţă de codiţe. În oala în care se va fierbe dulceaţa se pune un rând de…
-
Dulceață de coacăze
Peste coacăzele bine spălate și curățate de frunze, se adaugă zahărul, apa rece, zahărul vanilat, apoi…
-
Ketchup iute
Roșiile se pasează. Ceapa, ardeii iuți, usturoiul și ghimbirul se dau la robot. Roșiile pasate se pun pe…
-
Peltea de gutui
Cojile și cotoarele de gutui, rămase de la dulceața de gutui, împreună cu merele tăiate în patru se pun…
-
Suc de roșii
Roșiile se dau prin separatorul de semințe. Sucul rezultat se amestecă cu mierea și sarea, apoi se pune în…
-
Compot de gutui
Gutuile se spală bine de puf, apoi se taie cubuleţe. Se pun la firt în apă cât să le acopere şi se adaugă…
-
Dulceață de măceșe
Măceșele se spală cu apă rece, apoi se curăţă de codițe și se semințe. Măceşele astfel curăţate,…
-
Magiun de prune
Prunele se spală şi li se scot sâmburii. şi se pun la fiert într-o cratiţă. Se toarnă peste prune un pahar…
-
Ketchup de casă
Sucul de roşii se pune la fiert. Ceapa se dă la robot, împreună cu usturoiul şi ghimbirul tăiat mărunt.…
-
Dulceață de afine
Afinele se spală în sită şi se culeg codiţele şi frunzele. Se pun în cratiţa pentru dulceaţă, se adaugă…
-
Dulceață de frăguțe
Frăguţele se spală foarte bine sub jet de apă, îndepărtând codiţele, dacă aceaste mai sunt. Apa se pune…
-
Dulceaţă de prune
Prunele se decojesc şi se îndepărtează sâmburele. Peste prunele astfel pregătite se adaugă zahărul şi…
-
Gogoşari umpluţi cu conopidă
Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici, care se ţin 2 ore în apă cu sare. Gogoşarii se spală…
-
Compot de pere
Perele se spală şi se curăţă de coajă. Apoi se îndepărtează mijlocul cu seminţe şi se distribuie în…
-
Dulceață de struguri albi
Se scot sâmburii din boabele de struguri. Se pune la fiert apa cu zahărul şi sucul de la jumătate de lămâie,…
-
Gogonele murate
Se aranjează în borcan gogonelele şi morcovii, alternând cu usturoi tăiat felii şi beţe subţiri de hrean.…
-
Dulceaţă de pepene roşu
Pepenele se curăţă de coajă cu ajutorul unui cuţit. Se taie în felii şi se îndepărtează miezul, lăsând…
-
Salată de gogonele cu gogoşari
Gogoşarii se spală, se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie felii. Gogonelele se spală şi apoi se…
-
Dulceaţă de smochine
Smochinele se curăţă de coajă. Apa şi zahărul se pun pe foc. Când începe să fiarbă se adaugă smochinele.…
-
Gogoșari umpluți cu varză
Varza se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoare şi se adaugă peste varză. Se adaugă sarea…
-
Salată de gogoşari cu conopidă
Gogoşarii se spală şi se taie felii de grosimea unui deget. Conopida se desface în bucheţele mici. Morcovul…
-
Dulceaţă de cireşe amare
Se scot sâmburii de la cireşe. Peste cireşele amare se pune zahărul, proporţia fiind de 1:1. Se pune pe foc.…
-
Dulceaţă de nuci verzi
Nucile bine alese, se curăţă de coaja verde, astfel încât să rămână nuca complet albă, apoi se pun imediat…
-
Dulceaţă de bujori de munte
Florile de bujori se curăţă de codiţe şi frunzuliţe. Jumătate din cantitatea de flori se freacă cu sare…