Ciorbă de perișoare
-
Preparăm "Perişoare"
Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se stinge flacăra şi se lasă la răcit.
Orezul se opăreşte de două ori.
Peste ceapa călită şi răcită se adaugă carnea, ouăle, orezul opărit, sare şi piper.
Se amestecă bine compoziţia şi se fac bile mici cu mâinile ude.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Oasele de vită se fierb cu puţină sare, până se desprinde carnea de pe ele. Se spumează dacă este nevoie.
Legumele se curăţă legumele şi se toacă mărunt. Legumele se pun la fiert în zeama în care au fiert oasele.
După ce au fiert legumele, se lasă flacăra la minim şi se adaugă perişoarele.
Se fierb până se ridică perişoarele la suprafaţă şi se adaugă borşul fiert în prealabil. Se presară leuştean verde tocat.