Fettuccine cu sparanghel
Sparanghelul se spală cu apă rece, se curăţă de partea de la bază, apoi se pune la fiert în apă cu sare.
Se fierbe timp de 4-5 minute, până când sparanghelul devine moale, se scoate din apa în care a fiert, se lasă să se răcorească, apoi se taie rondele.
Ceapa şi ţelina se taie mărunt, morcovul se taie rondele, apoi se călesc în puţin ulei de măsline.
După ce ceapa a devenit sticloasă, se adaugă şi dovlecelul şi ardeiul roşu tăiate mărunt. Se călesc împreună pentru 10-15 minute.
După acest timp, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă sparanghelul tăiat. Se mai lasă puţin împreună la călit.
Se încorporează smântâna de gătit şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute, la foc mic, până când sosul scade la jumătate.
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt fierte se scurg din apa în care au fiert.
Pastele fierte şi bine scurse se pun peste sosul pregătit mai sus, omogenizându-se.
Se presară cu caşcaval ras şi pătrunjel tocat şi se servesc fierbinţi.
Reţeta se potriveşte pentru provocarea lunii martie, la capitolul paste.