Pere

pere

Perele pot fi consumate proaspete, conservate, sub formă de suc sau uscate. Pot fi folosite la prepararea unor gemuri sau marmelade sau pot fi fermentate pentru obţinerea cidrului de pere. Într-o reţetă tradiţională din Olanda perele sunt fierte în vin cu mirodenii şi pot fi servite atât calde cât şi reci. 

Perele coapte pot fi recunoscute prin apăsarea uşoară cu degetul pe gâtul fructului. Dacă sunt moi în această zonă înseamnă că sunt coapte, dacă nu sunt coapte ele pot fi lăsate la temperatura camerei pentru a se coace. 

Perele sunt o importantă sursă de carbohidraţi şi vitamina C, cea mai mare parte din acestea fiind conţinute în coajă. 

Sucul de pere este adesea primul suc introdus în alimentaţia sugarilor. Perele sunt recomandate în dietele celor care suferă de diverse alergii. De asemenea perele sunt un bun laxativ. 

 
  • Budincă de pere

    Budincă de pere

    Se freacă gălbenuşurile cu 75 grame unt şi cu zahărul până se dizolvă zahărul. Se bat albuşurile spumă…

  • Prăjitură cu pere

    Prăjitură cu pere

    Blatul de jos se aşează pe un platou. Crema cu pere se distribuie deasupra acestuia şi se netezeşte. Se pune…

  • Pere fierte în vin cu sos de ciocolată

    Pere fierte în vin cu sos de ciocolată

    Apa, zahărul şi vinul se fierb împreună. Se adaugă sucul şi coaja rasă de la portocală şi se fierb 5…

  • Prăjitură cu pere şi nucă

    Prăjitură cu pere şi nucă

    Făina se cerne într-un castron, se adaugă untul topit la temperatura camerei, 150 g nucă măcinată, 100 g…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro