Aperitive

  • Coșulețe cu maioneză cu ciuperci și piept de pui

    Coșulețe cu maioneză cu ciuperci…

    Tartele se umplu cu ciuperci cu maioneză. Se pot folosi diferite umpluturi, ca de exemplu salata boeuf.

  • Pateu de ciuperci

    Pateu de ciuperci

    Tocăm ceapa și tăiem ciupercile felii. Punem ceapa la călit în puțin ulei. După ce s-a înmuiat adăugăm…

  • Ajvar de post

    Ajvar

    Ajvar este o pastă de ardei pe care am descoperit-o în Serbia, însă am aflat ulterior că este un preparat…

  • Tartă cu ouă și ceapă

    Tartă cu ouă și ceapă

    Cele două ouă crude cu un praf de sare se mixează bine. Se adaugă 70 g unt topit, chefirul și făina amestecată…

  • Rulouri cu cremă de brânză și ardei copt

    Rulouri cu cremă de brânză și ardei…

    Busuiocul se taie mărunt și se adaugă peste crema de brânză. Măslinele se taie rondele și se pun și ele…

  • Coșulețe cu legume

    Coșulețe cu legume

    Făina, ouăle și untul rece se frământă bine cu mâna sau cu malaxorul, până se obține un  aluat…

  • Pâine cu ceapă și brânză cheddar

    Pâine cu ceapă și brânză cheddar

    Mozzarella si cheddarul se taie felii subțiri. Ceapa verde se taie mărunt și se amestecă cu untul topit și…

  • Pachețele cu vită și năut

    Pachețele cu vită și năut

    Se taie mărunt feliile de bacon, ceapa verde, spanacul, ciupercile și usturoiul. Fără a se folosi grăsime,…

  • Tarte cu mazăre

    Tarte cu mazăre

    Se amestecă făina cu oul și untul tăiat cubulețe. Se frământă până se omogenizează aluatul. Se taie…

  • Salată de gogonele

    Salată de gogonele

    Gogonelele se coc. Se curăță de coajă și se lasă la scurs într-o sită. Se pasează cu blenderul vertical,…

  • Răsucite cu brânză cheddar

    Răsucite cu brânză cheddar

    Ouăle se bat, iar brânza cheddar se dă pe răzătoarea mică. Foaia de foietaj se unge cu oul bătut, apoi…

  • Plăcintă cu legume

    Plăcintă cu legume

    Ardeiul tăiat cuburi, împreună cu vânăta, se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează…

  • Tarte cu pesto și roșii cherry

    Tarte cu pesto și roșii cherry

    Aluatul foietaj se întinde puţin pe o suprafaţă presărată cu făină, apoi se decupează cu ajutorul unui…

  • Pâine cu măsline verzi

    Pâine cu măsline verzi

    Măslinele verzi se taie mărunt. Ardeiul roşu se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie şi ea. Făina se amestecă…

  • Tartă cu brânză telemea și roșii

    Tartă cu brânză telemea și roșii

    Se amestecă făina cu untul şi un praf de sare. Se frământă până se obţin nişte firimituri. Se adaugă…

  • Tarte cu brânză feta și ardei roșu

    Tarte cu brânză feta și ardei roșu

    Margarina la temperatura camerei, se amestecă cu ouăle, adăugate pe rând. Se adaugă făina şi apa şi se…

  • Plăcintă cu ciuperci

    Plăcintă cu ciuperci

    Ciupercile se taie şi se trag la tigaie. Separat, se căleşte făina în ulei şi se adaugă smântâna de gătit.…

  • Roșii umplute cu ouă

    Roșii umplute cu ouă

    Kaizerul se taie cubuleţe mici şi se pune într-o tigaie, pe foc, până se prăjeşte. Roşiile se scobesc…

  • Ouă poșate pe strat de brânză

    Ouă poșate pe strat de brânză

    Brânza se sfărâmă cu furculiţa şi peste ea se toarnă laptele, usturoiul pisat şi se amestecă bine. Aceste…

  • Sărățele poloneze

    Sărățele poloneze

    Se amestecă făina cu untul la temperatura camerei. Se adaugă piureul de cartofi şi se frământă până se…

  • Chec aperitiv

    Chec aperitiv

    Baconul se taie cubuleţe şi se prăjesc până devin crocante. Se adaugă măslinele tăiate feliuţe subţiri…

  • Tort de clătite

    Tort de clătite

    Se face compoziţia pentru clătite. Se pregătesc foile de clătite. Aceste nu se vor rula, nici nu se vor împacheta.…

  • Tartă cu ciuperci și pesto

    Tartă cu ciuperci și pesto

    Aluatul foietaj se împarte în 9 pătrate. care se ung cu sos pesto. În fiecare pătrat de foietaj se pun câte…

  • Icre de fasole

    Icre de fasole

    Fasolea se pune la fiert în apă rece. Când începe să fiarbă apa, se scurge, se completează cu altă apă…

  • Pateuri cu brânză şi ou

    Pateuri cu brânză şi ou

    Brânza telemea se sfărâmă şi se amestecă cu un ou. Aluatul foietaj decongelat la temperatura camerei, se…

  • Pastă de ton cu vin roşu şi castraveţi muraţi

    Pastă de ton cu vin roşu şi castraveţi…

    Peştele din conservă se pune într-un castron, cu tot cu ulei. Se adaugă castravetele murat, tăiat cuburi…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro