Aperitive
-
Coșulețe cu maioneză cu ciuperci…
Tartele se umplu cu ciuperci cu maioneză. Se pot folosi diferite umpluturi, ca de exemplu salata boeuf.
-
Pateu de ciuperci
Tocăm ceapa și tăiem ciupercile felii. Punem ceapa la călit în puțin ulei. După ce s-a înmuiat adăugăm…
-
de post
Ajvar
Ajvar este o pastă de ardei pe care am descoperit-o în Serbia, însă am aflat ulterior că este un preparat…
-
Tartă cu ouă și ceapă
Cele două ouă crude cu un praf de sare se mixează bine. Se adaugă 70 g unt topit, chefirul și făina amestecată…
-
Rulouri cu cremă de brânză și ardei…
Busuiocul se taie mărunt și se adaugă peste crema de brânză. Măslinele se taie rondele și se pun și ele…
-
Coșulețe cu legume
Făina, ouăle și untul rece se frământă bine cu mâna sau cu malaxorul, până se obține un aluat…
-
Pâine cu ceapă și brânză cheddar
Mozzarella si cheddarul se taie felii subțiri. Ceapa verde se taie mărunt și se amestecă cu untul topit și…
-
Pachețele cu vită și năut
Se taie mărunt feliile de bacon, ceapa verde, spanacul, ciupercile și usturoiul. Fără a se folosi grăsime,…
-
Tarte cu mazăre
Se amestecă făina cu oul și untul tăiat cubulețe. Se frământă până se omogenizează aluatul. Se taie…
-
Salată de gogonele
Gogonelele se coc. Se curăță de coajă și se lasă la scurs într-o sită. Se pasează cu blenderul vertical,…
-
Răsucite cu brânză cheddar
Ouăle se bat, iar brânza cheddar se dă pe răzătoarea mică. Foaia de foietaj se unge cu oul bătut, apoi…
-
Plăcintă cu legume
Ardeiul tăiat cuburi, împreună cu vânăta, se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează…
-
Tarte cu pesto și roșii cherry
Aluatul foietaj se întinde puţin pe o suprafaţă presărată cu făină, apoi se decupează cu ajutorul unui…
-
Pâine cu măsline verzi
Măslinele verzi se taie mărunt. Ardeiul roşu se taie cubuleţe. Ceapa verde se taie şi ea. Făina se amestecă…
-
Tartă cu brânză telemea și roșii
Se amestecă făina cu untul şi un praf de sare. Se frământă până se obţin nişte firimituri. Se adaugă…
-
Tarte cu brânză feta și ardei roșu
Margarina la temperatura camerei, se amestecă cu ouăle, adăugate pe rând. Se adaugă făina şi apa şi se…
-
Plăcintă cu ciuperci
Ciupercile se taie şi se trag la tigaie. Separat, se căleşte făina în ulei şi se adaugă smântâna de gătit.…
-
Roșii umplute cu ouă
Kaizerul se taie cubuleţe mici şi se pune într-o tigaie, pe foc, până se prăjeşte. Roşiile se scobesc…
-
Ouă poșate pe strat de brânză
Brânza se sfărâmă cu furculiţa şi peste ea se toarnă laptele, usturoiul pisat şi se amestecă bine. Aceste…
-
Sărățele poloneze
Se amestecă făina cu untul la temperatura camerei. Se adaugă piureul de cartofi şi se frământă până se…
-
Chec aperitiv
Baconul se taie cubuleţe şi se prăjesc până devin crocante. Se adaugă măslinele tăiate feliuţe subţiri…
-
Tort de clătite
Se face compoziţia pentru clătite. Se pregătesc foile de clătite. Aceste nu se vor rula, nici nu se vor împacheta.…
-
Tartă cu ciuperci și pesto
Aluatul foietaj se împarte în 9 pătrate. care se ung cu sos pesto. În fiecare pătrat de foietaj se pun câte…
-
Icre de fasole
Fasolea se pune la fiert în apă rece. Când începe să fiarbă apa, se scurge, se completează cu altă apă…
-
Pateuri cu brânză şi ou
Brânza telemea se sfărâmă şi se amestecă cu un ou. Aluatul foietaj decongelat la temperatura camerei, se…
-
Pastă de ton cu vin roşu şi castraveţi…
Peştele din conservă se pune într-un castron, cu tot cu ulei. Se adaugă castravetele murat, tăiat cuburi…