Prăjitură cu pere şi nucă
Făina se cerne într-un castron, se adaugă untul topit la temperatura camerei, 150 g nucă măcinată, 100 g zahăr, sarea şi coaja rasă de la lămâie.
Se frământă aluatul, apoi se înveleşte în folie şi se bagă la frigider pentru 30 de minute.
Perele se spală, se taie pe jumătate pe lung, se curăţă de seminţe, apoi se taie în felii subţiri care se stropesc cu zeama de la lămâie.
Zahărul se amestecă cu praful de budincă, smântâna, oul, gălbenuşurile, laptele şi nuca rămasă.
Aluatul se întinde într-o tavă (cu dimensiuni de aproximativ 20x30) unsă cu margarină, ridicând marginile pe pereţii tăvii.
Se aşează feliile de pere, apoi se toarnă compoziţia cu smântână.
Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 40 de minute.