Deserturi
Fie iarnă, fie vară, la orice vârstă simţim nevoia din când în când de a servi un desert fie el dulce sau sărat, cu fructe, ciocolată sau frişcă.
-
Prăjitură cu mure
Făina împreună cu 100 g de zahăr, praful de copt, scorțișoara, sarea, și coaja rasă de lămâie se amestecă…
-
Tort Foret Noire
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare,…
-
Prăjitură cu bezea cu nucă și cremă…
Se pregătesc mai întâi foile de bezea cu nucă. Miezul de nucă se pune într-o tavă și se bagă în cuptorul…
-
Nuci umplute cu cremă de unt și ciocolată
Untul rece se taie cuburi. Peste el se cerne făina și se adaugă zahărul și sare. Se amestecă până se obține…
-
Prăjitură cu mousse de afine și lămâie
Peste blatul rece se toarnă mousse-ul de afine și se întinde uniform, pe toată suprafața. Se dă la rece…
-
de post
Cornuri cu gem
În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sucul de portocale, zahărul,…
-
Prăjitură cu mere și aluat ras
Zahărul pudră se amestecă cu laptele, ouăle, uleiul, și bicarbonatul de sodiu. Se adaugă făină până…
-
Covrigi bavarezi (Pretzel)
În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sarea, zahărul, untul la…
-
Cheesecake cu lămâie
Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Biscuiții se mărunțesc în robot, apoi…
-
Trufe din ciocolată albă cu umplutură…
Ciocolata împreună cu frișca se pun într-un vas pe baie de apă, până când se topește ciocolata. Se ia…
-
Tort Amandină
Blatul rece se taie în 3 pe orizontală. Pe un platou se pune un blat, se însiropează pe toată suprafața…
-
Minitorturi cu ciocolată și cafea
După ce blatul s-a răcit complet, se decupează cercuri de blat, ce trebuie montate în inele detașabile. Se…
-
Tort înghețat de ciocolată și cappuccino
Untul pentru blat se topește pe foc, apoi se amestecă cu pudra de cacao. Se ia vasul de pe foc și se adaugă…
-
Tort Sacher
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare. Untul la temperatura camerei, se amestecă…
-
Panettone
Stafidele se pun la înmuiat cu romul și 2 linguri de apă fierbinte și se lasă peste noapte. Făina, zahărul,…
-
Prăjitură Krantz
Fiecare din foi se taie în două. Peste prima foaie se adaugă 1/4 din cremă, se întinde uniform și se presară…
-
Prăjitură cu prune
Făina se amestecă cu un plic de zahăr vanilat, cu zahăr pudră, sarea, praful de copt, coaja rasă de lămâie…
-
Ruladă de bezea cu zmeură
Albușurile se bat foarte bine cu mixerul până se obține o spumă. Se adaugă zahărul și spuma se bate in…
-
Tort Deliciu
Pe un platou se pune o foaie de bezea cu nucă. Se unge uniform cu 1/3 din crema fiartă amestecată cu frișcă.…
-
Tarte de ciocolată cu arahide
După ce bazele de tartă s-au răcit, se toarnă în interior un strat de caramel cu banană. Peste stratul de…
-
Mărțișor
Panna cotta cu jeleu de căpșuni și…
Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Laptele, frișca, zahărul și esența de…
-
Coșulețe de ciocolată cu cremă de…
Se amestecă făina cu cacaua, zahărul și sarea. Se adaugă untul și brandy și se amestecă până se obține…
-
Prăjitură cu foi și cremă de ciocolată
Ouăle se bat cu zahărul până se obține o spumă. Se adaugă uleiul puțin câte puțin, amestecând continuu.…
-
Cannoli
Făina se amestecă cu zahărul,un praf de sare, și untul. Se adaugă gălbenușul și vinul. Se formează un…
-
Cupe cu mousse de ciocolată și fistic
Blatul se decupează cu un pahar, apoi se scobește în interior cu alt pahar cu diametru mai mic. Se însiropează…
-
Prăjitură cu cafea
Ouăle se bat cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se freacă foarte bine până se obține o cremă. Se…