Paste și pizza
Retete culinare de origine italiana cum ar fi pizza sau mancare pe baza de paste
-
Paste cu mango și creveți
Se pun la călit ghimbirul și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă creveții. După ce se colorează puțin,…
-
Cannelloni cu broccoli și conopidă
Spălăm și curățăm conopida și broccoli, apoi le separăm inflorescențele. Le punem la opărit. Într-un…
-
Paste cu roșii și sparanghel
Se fierb pastele urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Apoi se scurg de apa în care au fiert și se clătesc…
-
Cannelloni cu spanac și ricotta
Ceapa și usturoiul se taie mărunt și se călesc în 2 linguri de ulei. Se adaugă apă cât să le acopere…
-
Pizza Capricciosa
Ciupercile se spală și se taie feliuțe subțiri. Ardeiul se taie fâșii. Șunca se taie și ea fâșii. Într-o…
-
Lasagna în bacon
Ceapa se taie mărunt și se călește în 2 linguri de ulei împreună cu usturoiul zdrobit. Se lasă să se…
-
Penne quatro formaggi
Laptele se pune pe foc, iar când începe să fiarbă se adaugă smântâna și brânzeturile (cea cu mucegai…
-
Pizza orientală cu carne de vită
Carnea de vită fiartă se taie cubulețe. Blatul de pizza se întinde uniform într-o tavă unsă cu ulei. Se…
-
Tagliatelle cu șuncă, brânză și…
Pastele se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert se scurg și…
-
Pizza cu brânză și porumb
Se unge o tavă cu ulei și se întinde aluatul în formă. Se unge aluatul cu sos de roșii. Brânza se sfărâmă…
-
Pizza cu piept de pui
Pieptul de pui se fierbe, se lasă să se răcorească, apoi se taie cubuleţe. Într-o tavă unsă cu ulei, se…
-
Pizza quatro formaggi
Blatul de pizza se întinde într-o tavă unsă cu ulei. Se întinde pe toată suprafaţa sos de roşii, apoi…
-
de post
Pizza cu roşii şi ardei
Roşiile se taie felii. Ardeiul se taie rondele. Tava se unge cu ulei, apoi se întinde aluatul în tavă. Blatul…
-
Penne cu şuncă, ciuperci şi sos de…
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Ciupercile se taie în patru şi se adaugă peste ceapă,…
-
Penne cu mazăre la cuptor
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte…
-
Paste cu mazăre, şuncă şi smântână
Ceapa se taie mărunt, iar şunca se taie fâşii. Se face un amestec cu mazărea fiartă în apă cu sare, şuncă,…
-
Penne cu fasole roşie
Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Salamul tăiat fâşii se prăjeşte. Se adaugă roşiile…
-
de post
Spaghetti cu sos de roşii, capere şi…
Roşiile decojite se pun în tigaie şi se fierb până se îngroaşă puţin sosul. Se pun ciupercile scurse…
-
de post
Spaghetti cu sos de roşii şi busuioc
Spaghetele se pun la fiert în apă cu sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apă…
-
Paste de orez cu mazăre şi somon
Pastele de orez se pun în apă clocotită cu sare. Se lasă să stea 4-5 minute. Se scurg de apă şi se spală…
-
de post
Paste cu roşii şi măsline
Ceapa se taie mărunt. Într-o tigaie se pune puţin ulei de măsline şi se pune ceapa. Se căleşte până se…
-
Farfalle cu ton
Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt,…
-
Pizza cu cârnaţi de casă
O parte din aluatul pregătit se întinde uniform într-o tavă unsaă cu ulei. Se pune pe toată suprafaţa sos…
-
de post
Penne cu măsline şi capere
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Măslinele se taie rondele. Usturoiul…
-
Pizza "hot dog"
Faţă de aluatul de bază pentru pizza, se pot adăuga nişte seminţe de chimen. Din aluatul crescut se ia o…
-
Tagliatelle cu sos carbonara
Pastele se pun la fiert conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Șunca se taie fâșii subțiri și se pune la…