Pere fierte în vin cu sos de ciocolată
Mod de preparare
Apa, zahărul şi vinul se fierb împreună. Se adaugă sucul şi coaja rasă de la portocală şi se fierb 5 minute.
Perele se curăţă de coajă, păstrându-se codiţa.
Perele se pun în sirop şi se fierb 20 de minute, până se înmoaie. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească perele în sirop.
Când sunt reci, se scot, se strecoară siropul, se pune pe foc şi se fierbe până se îngroaşă. Se adaugă frişca lichidă, ciocolata şi cele 25 g zahăr. Se lasă la foc mic până se topeşte ciocolata.
Perele se curăţă de coajă, păstrându-se codiţa.
Perele se pun în sirop şi se fierb 20 de minute, până se înmoaie. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească perele în sirop.
Când sunt reci, se scot, se strecoară siropul, se pune pe foc şi se fierbe până se îngroaşă. Se adaugă frişca lichidă, ciocolata şi cele 25 g zahăr. Se lasă la foc mic până se topeşte ciocolata.
Se aşează perele pe farfurie, se acoperă cu sos de
ciocolată.
Tot pere pentru provocarea lunii septembrie.