Budincă de pere
Mod de preparare
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1941/description/4dad51733495d.jpg)
Se freacă gălbenuşurile cu 75 grame unt şi cu zahărul până se dizolvă zahărul.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1941/description/4dad517398729.jpg)
Se bat albuşurile spumă tare cu un pic de sare.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1941/description/4dad51740ff78.jpg)
Se amestecă spuma cu laptele, făina, praful de copt şi coaja rasă de lămâie şi se omogenizează încet de sus în jos.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1941/description/4dad51746b816.jpg)
Acest amestec se adaugă peste gălbenuşuri şi se amestecă bine prin răsturnare.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1941/description/4dad5174da5d3.jpg)
Se curăţă perele de coajă şi cotor şi se taie în felii fără a se desprinde de codiţă; vor rămâne ca un evantai.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1941/description/4dad5175414e2.jpg)
Se prepară un sirop din 100 ml apă şi 75 grame zahăr. În acest sirop se fierb perele aproximativ 5 minute.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1941/description/4dad5175b3cce.jpg)
După fierbere se scot perele şi se lasă puţin să se răcorească.
Se pune amestecul într-un vas termorezistent, apoi se pun perele cu feliile desfăcute.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1941/description/4dad51761ab2c.jpg)
Se coace la foc mediu până se rumeneşte bine.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1941/description/4dad517690e25.jpg)