Budincă de pere
Mod de preparare
Se freacă gălbenuşurile cu 75 grame unt şi cu zahărul până se dizolvă zahărul.
Se bat albuşurile spumă tare cu un pic de sare.
Se amestecă spuma cu laptele, făina, praful de copt şi coaja rasă de lămâie şi se omogenizează încet de sus în jos.
Acest amestec se adaugă peste gălbenuşuri şi se amestecă bine prin răsturnare.
Se curăţă perele de coajă şi cotor şi se taie în felii fără a se desprinde de codiţă; vor rămâne ca un evantai.
Se prepară un sirop din 100 ml apă şi 75 grame zahăr. În acest sirop se fierb perele aproximativ 5 minute.
După fierbere se scot perele şi se lasă puţin să se răcorească.
Se pune amestecul într-un vas termorezistent, apoi se pun perele cu feliile desfăcute.
Se coace la foc mediu până se rumeneşte bine.