Supe și ciorbe

Felul 1 la masa principală trebuie să fie o mâncare cu multă zeamă acrită sau neacrită care poate conţine legume, carne şi paste făinoase.

  • Ciorbă de perișoare de post de post

    Ciorbă de perișoare de post

    Tăiem ceapa mărunt, ardeiul gras cubulețe, morcovul cubulețe, țelina și păstârnacul cubulețe. Într-o…

  • Ciorbă de fasole acrită cu zeamă de varză de post

    Ciorbă de fasole acrită cu zeamă…

    Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, cu 12-24 de ore înainte. Se acoperă cu apă și se pune la fiert.…

  • Ciorbă de somn

    Ciorbă de somn

    Legumele se curăță și se taie cubulețe mici. Se pun la fiert în apă cu sare și puțin piper, împreună…

  • Ciorbă de căprioară

    Ciorbă de căprioară

    Carnea se pune la fiert în apă cu sare pentru 1 oră (la oala sub presiune). După ce a fiert, se scoate din…

  • Supă cremă de linte

    Supă cremă de linte

    Usturoiul și ceapa se taie mărunt. Într-un vas suficient de mare se pune uleiul de măsline, apoi se adaugă…

  • Supă cremă de sfeclă roșie

    Supă cremă de sfeclă roșie

    Într-o tigaie cu ulei încins în prealabil se pune la călit usturoiul tocat mărunt, apoi ceapa tocată mărunt.…

  • Supă cremă de roșii cu busuioc

    Supă cremă de roșii cu busuioc

    Ceapa se taie solzișori și se pune într-o tigaie cu ulei încins în prealabil. Se taie cei 2 morcovi. Se adaugă…

  • Supă cremă de țelină

    Supă cremă de țelină

    Ceapa și usturoiul se toacă mărunt. Într-o tigaie cu ulei încins se pun la călit ceapa și usturoiul. În…

  • Ciorbă de porc în untură acrită cu zeamă de varză

    Ciorbă de porc în untură acrită…

    Se taie mărunt toate legumele. Se pune carnea într-o oală  și se încălzește până se topește…

  • Supă cremă de dovleac

    Supă cremă de dovleac

    Dovleacul se curăță de coajă și se taie felii de grosimi aproximativ egale. Boabele de coriandru se mojarează…

  • Supă cremă de ciuperci

    Supă cremă de ciuperci

    Ceapa se taie solzișori, ciupercile se taie cubulețe, la fel și țelina și păstârnacul. Usturoiul se zdrobește.…

  • Ciorbă de potroace de miel

    Ciorbă de potroace de miel

    Organele de miel se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot măruntaiele din apă, iar zeama…

  • Supă de cocoș cu tăiței de casă

    Supă de cocoș cu tăiței de casă

    Carnea se pune la fiert împreună cu legumele întregi şi sare. Se lasă să fiarbă timp de 45 de minute, în…

  • Ciorbă de raţă

    Ciorbă de raţă

    Carnea de raţă se pune la fiert în apă cu sare, în oala sub presiune, timp de 35 de minute. Legumele tăiate…

  • Ciorbă de găină de țară cu tăiței rapizi de casă

    Ciorbă de găină de țară cu tăiței…

    Carnea de pasăre se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă timp de 30-40 de minute, în oala cu…

  • Ciorbă de şorici

    Ciorbă de şorici

    Oasele de vită se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează. După ce s-au spumat bine, se adaugă legumele…

  • Ciorbă de fasole cu cimbru de post

    Ciorbă de fasole cu cimbru

    Fasolea se pune la înmuiat în apă rece timp de 2-3 ore. Se pune apoi la fiert, iar când începe să fiarbă…

  • Borş de somon

    Borş de somon

    Tacâmurile de somon se pun la fiert în apă cu sare timp de 10 minute. Se scot bucăţile de peşte şi se adaugă…

  • Supa de pui la slow cooker

    Supa de pui la slow cooker

    Pulpele, ceapa şi morcovii tăiaţi pe jumătate, căţeii de usturoi întregi, se pun în vasul ceramic de la…

  • Ciorbă din gâturi de curcan

    Ciorbă din gâturi de curcan

    Gâturile se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează dacă este nevoie. Ardeiul, morcovul, ţelina, ceapa…

  • Supă cu tăiţei de orez şi ciuperci shitake

    Supă cu tăiţei de orez şi ciuperci…

    Ciupercile shitake se pun la înmuiat în apă călduţă. Ardeiul şi morcovul se taie făşii. Pieptul de pui…

  • Ciorbă de gâscă

    Ciorbă de gâscă

    Carnea de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează, apoi se lasă să fiarbă la presiune pentru…

  • Borş de curcan

    Borş de curcan

    Bucăţile de curcan se spală foarte bine cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare, adunându-se spuma…

  • Ciorbă de peşte cu smântână

    Ciorbă de peşte cu smântână

    Se folosesc capetele şi cozile de la mai multe tipuri de peşte. Aici am folosit extremităţile de la ton, somon,…

  • Ciorbă de cartofi cu afumătură şi tarhon

    Ciorbă de cartofi cu afumătură şi…

    Kaizerul se taie fâşii subţiri şi se pune la fiert în 3-4 litri de apă. Când kaizerul este fiert pe jumătate…

  • Borș de pește

    Borș de pește

    Se pun la fiert legumele tăiate în patru. Se adaugă tacâmurile (coloana peştelui) şi capurile de peşte.…

  •  
  • 1
  • 2
  •  
Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro