Sirop concentrat de soc

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Lămâile se taie felii

şi se pun peste florile de soc.

Se fierb 5 litri de apă, se lasă să stea puţin deoparte,

apoi se toarnă peste lămâie şi soc.

Vasul se acoperă cu un capac şi se lasă 3-4 zile, amestecând zilnic.

După acest timp, se strecoară zeama storcând foarte bine lămâile şi florile de soc

se adaugă zahărul

şi se pune la fiert.

Se lasă pe foc până se dizolvă zahărul şi amestecul a dat în clocot,

apoi se toarnă fierbinte în sticle sau borcane curate.

Se capsează bine şi se depozitează în cămară. Se serveşte diluat cu apă şi cuburi de gheaţă.

Etichete: soc
(20 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Sardine la grătar cu lămâie şi mărar Sardine la grătar cu lămâie şi mărar

Rețeta mai nouă   Salată de spanac Salată de spanac

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro