Sos ragu pentru paste
Legumele se curăţă şi se toacă mărunt.
Într-o cratiţă se încinge puţin ulei de măsline şi se înăbuşesc toate legumele la foc mare.
Se adaugă apoi carnea tocată de vită şi se amestecă pentru a nu se strânge în cocoloaşe.
Când aceasta este gata (îşi schimbă culoarea), "se inundă" totul în vin roşu (de preferinţă sec) şi se lasă să fiarbă la foc mic până când scade tot vinul (aproximativ 30 de minute).
Este timpul să adăugăm roşiile decojite, mărunţite (se poate folosi şi suc de roşii în amestec cu bulion) şi o crenguţă de rozmarin împreună cu o foaie de dafin.
Se continuă fierberea la foc mic, cu capac. După 10 minute se scoate rozmarinul şi dafinul şi se adaugă sare, piper şi oregano.
Se mai fierbe acoperit încă 10 minute.