Dulceaţă de bujori de munte
Florile de bujori se curăţă de codiţe şi frunzuliţe.
Jumătate din cantitatea de flori se freacă cu sare de lămâie şi se dau la rece.
Cealaltă jumătate se pune la fiert în apă, până se decolorează.
Se strecoară zeama, se îndepărtează florile
şi se pune din nou la fiert, adăugând şi zahărul.
Se fierbe până se obţine un sirop gros (o picatură din sirop, pe o farfurie rece, nu se împrăştie).
Când siropul este gata, se adaugă florile frecate cu sarea de lămâie
şi sucul de lămâie.
Se mai fierbe puţin, apoi se ia de pe foc.
Fierbinte se pune în borcane cu capac, care se întorc apoi cu gura în jos.
Reţeta a fost inspirată de aici.
-
gina21 Jun.2013
Felicitari pt reteta ,am facut dulceata este nemaipomenita!!!!!! Va multumesc