Peltea de gutui

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Cojile și cotoarele de gutui, rămase de la dulceața de gutui, împreună cu merele tăiate în patru se pun la fiert cu apă cât să le acopere.

Se fierb până cotoarele de gutui se înmoaie bine.

Se strecoară printr-o sită deasă sau prin tifon, pentru a se îndepărta toate impuritățile.

Lichidul rezultat se pune pe foc cu zahărul. Pentru fiecare litru de lichid se adaugă câte un kg de zahăr.

Se adaugă și sucul de la o lămâie și zahărul vanilat

și se fierbe până se îngroașă, precum siropul de dulceață. Se verifică terminarea fierberii punând o bobiță de sirop pe o farfurie rece; trebuie să nu curgă.

Nu trebuie fiert prea mult pentru ca se va închega prea tare când se va răci. Trebuie să aibă consistența mierii.

Fierbinte se pune în borcane,

care se întorc cu capacul în jos până se răcesc.

Etichete: peltea
(18 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Salată de gogonele Salată de gogonele

Rețeta mai nouă   Salată de fasole păstăi cu usturoi Salată de fasole păstăi cu usturoi

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro