Tarta ratatouille
- Ingrediente
-
- 250 grame făină
- 175 grame unt
- 3 linguri ierburi aromatice uscate (busuioc, măghiran, oregano)
- 4 ouă
- 1 bucată zucchini
- 2 bucăți ardei gras roşu
- 3 fire ceapă verde
- 1 bucată vânătă
- 1 legătură mărar
- ulei de măsline
- 100 mililitri lapte
- 125 grame smântână
- 30 grame parmezan ras
- ½ linguriță usturoi granulat
- sare
- piper
- unt pentru uns tava
Se amestecă făina cu untul, 1/2 linguriţă sare, 2 linguri de ierburi uscate şi un ou. Se obţine un aluat care se înfoliază şi se bagă la frigider pentru o oră.
Legumele se spală şi se taie cubuleţe.
Se încinge uleiul şi se pune mai întâi ceapa,
apoi se pun şi restul de legume, lăsându-le până se înmoaie.
Se condimentează cu sare, piper şi restul de ierburi uscate, se adaugă mărarul tocat mărunt şi se ia de pe foc. Se lasă să se răcească.
Cele 3 ouă se bat cu puţină sare, apoi se amestecă cu laptele, smântâna, usturoiul granulat şi parmezanul ras.
După o oră, se scoate aluatul de la frigider şi se întinde în forma de tartă unsă cu unt (cu diametru de 28 cm).
Se înţeapă de câteva ori cu furculiţa, apoi se coace timp de 10 minute la 200 grade, în cuptorul preîncălzit.
Peste aluatul scos din cuptor se pune amestecul de legume şi, deasupra, amestecul de ou cu smântână.
Se coace încă 35 de minute la 175 grade.
Se serveşte caldă sau rece.
Această rețetă a fost înspirată din blogul Pasiune și culoare. Allday Cooking a "dirijat" Provocarea Secretă în luna mai și ne-a repartizat pentru răsfoire blogul Ioanei Tone.