Dulceaţă de prune

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Prunele se decojesc şi se îndepărtează sâmburele.

Peste prunele astfel pregătite se adaugă zahărul şi se pun la fiert la foc mare.


Se fierbe timp de aproximativ 20 de minute, până siropul se leagă. Se adaugă zeama de lămâie şi se mai fierbe 5 minute.

Se pune fierbinte în borcane.

Borcanele se închid cu capace, apoi se întorc cu gura în jos.


Se depozitează în locuri bine aerisite şi răcoroase.

Etichete: dulceata | gem | prune
(2 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Foarte buna. Multumesc

  Rețeta mai veche Gogoşari umpluţi cu conopidă Gogoşari umpluţi cu conopidă

Rețeta mai nouă   Ouă ochi la cuptor cu spanac Ouă ochi la cuptor cu spanac

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro