Dulceaţă de cireşe amare
- Ingrediente
Se scot sâmburii de la cireşe.
Peste cireşele amare se pune zahărul, proporţia fiind de 1:1.
Se pune pe foc.
Se fierbe la foc potrivit până se îngroaşă siropul. Se adaugă sucul de lămâie. Se verifică picurând o bobiţă de sirop pe o farfurie rece, aceasta trebuie să rămână intactă (să nu se prelingă).
Se pune în borcane când este încă fierbinte.
-
mirel sarma01 Jul.2013
a iesit foarte bine dupa reteta voastra
-
Tudorita28 Jun.2013
Am facut astfel de dulceata...doar ca ff putina ,n-am avut nici 2 kg..nu am gasit..aici la SM nu este...dar pot spune ca este deosebita...un gust rafinat..usor amarui.../ eu pun si felii de lamaie la fiert si apoi cate una in fiecare borcanel pun deasupra pt a nu se zaharisii....imi plac retetele tale...! felicitari !