Penne cu mazăre la cuptor
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Ceapa se taie mărunt
şi se căleşte în puţin ulei de măsline.
Se adaugă şi usturoiul tăiat feliuţe subţiri
şi roşiile decojite.
Se adaugă condimentele şi se lasă să fiarbă până scade sosul.
Separat se bat ouăle.
Se adaugă smântâna, sare şi piper
şi se omogenizează.
Se adaugă şi ceapa verde tăiată mărunt.
Pastele fierte se amestecă cu mazărea şi cu puţin ulei de măsline.
Într-un vas termorezistent uns cu ulei, se pune un strat din amestecul de paste şi mazăre,
apoi se pune sosul de roşii,
restul de paste
şi sosul de smântână şi ou.
Vasul se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30 de minute.
Se servesc calde.
Această rețetă am preparat-o pentru Provocarea Secretă, gazduită de Lili în această lună, iar rețeta este inspirată de pe Europe Flavours.