Dulceaţă de pepene roşu

(Dulceaţă din coji de pepene)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Pepenele se curăţă de coajă cu ajutorul unui cuţit.

Se taie în felii şi se îndepărtează miezul, lăsând pe coajă doar un strat subţire.

Cojile se taie cubuleţe,

care se fierb timp de 30 de minute.

Se scurg de zeamă, se răcesc sub apă.

Se acoperă cu zahăr şi se lasă la rece până a doua zi.

A doua zi se pune la fiert.

Se lasă pe foc până se leagă siropul, aproximativ 40 de minute,

apoi se adaugă sucul de lămâie şi se mai lasă pe foc încă 5-10 minute.

Se pune fierbinte în borcane,

care se închid cu capace şi se pun cu gura în jos, să se răcească.

Se depozitează în locuri răcoroase şi aerisite.


Etichete: dulceata | pepene
(9 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Ciorbă din gâturi de curcan Ciorbă din gâturi de curcan

Rețeta mai nouă   Salată de vinete cu roșii coapte și ardei copți Salată de vinete cu roșii coapte și ardei copți

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro