Dulceaţă de gutui cu nuci
Gutuile se spală, se curăţă de seminţe, apoi se taie cubuleţe.
Se stropesc cu sucul de lămâie.
Se pune apa la fiert împreună cu zahărul.
Se lasă la fiert până siropul se îngroaşă.
Se adaugă gutuile tăiate.
Se lasă să fiarbă până când gutuile se înmoaie.
Nucile se taie mărunt.
Se adaugă peste gutui.
Se lasă să fiarbă la foc potrivit, până se leagă.
Dulceaţa fierbinte se pune în borcane. Se fixează capacele şi se întorc cu gura în jos.
-
ioana13 Oct.2013
este fff buna reteta
-
Constantin24 Oct.2012
Inedita reteta. Mi-a placut! Daca voi mai gasi gutui (deja am facut o serie) voi adauga si nuci.
-
cornelia24 Oct.2012
SE POT FIERBE GUTUILE INTR-UN TIFON, IN PREALABIL...apoi aceeasi pasi