Focaccia cu roșii uscate și roșii cherry
Se pune la dospit drojdia
cu zahărul
şi jumătate din cantitatea de apă.
Se lasă să dospească la loc cald,
apoi se adaugă uleiul de măsline
sarea
restul de apă,
şi făina
şi se amestecă.
Aluatul obţinut se frământă până ce aluatul se desprinde uşor de pe vas şi de pe mâini. Se lasă la crescut timp de o oră şi jumătate sau până ce işi dublează volumul, la cald.
Între timp, roşiile uscate se taie cubuleţe, iar după ce aluatul a crescut se adaugă peste acesta
împreună cu busuiocul tocat mărunt.
Se amestecă.
Se porţionează aluatul în 4 sau 2, după preferinţă, şi se modelează în cercuri cu o grosime de 1,5 cm. Pe suprafaţa acestuia, din loc în loc, se fac nişte inserţii în care se pune câte o roşie cherry. Astfel pregătite, se lasă la crescut 30 de minute. După acest timp, se ung pe deasupra cu ulei de măsline şi se presară cu sare de mare grunjoasă.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 35 de minute.
Se pot servi atât calde cât şi reci, ca aperitiv.