Lipie marocană
(M'semmen)Drojdia se freacă cu zahărul.
Se adaugă apa călduţă.
Se toarnă în castronul cu făină.
Se adaugă sarea şi se frământă până se obţine un aluat care să nu se lipească de mâini.
Se împarte aluatul în 8 părţi egale.
Fiecare bucată se întinde cu degetele şi podul palmei, obţinându-se o formă cât mai rotundă.
Se unge cu ulei de măsline şi se presară câte o linguriţă de griş.
Se rulează din margini spre mijloc, rezultând două rulouri.
Apoi se rulează încă o dată.
Se întinde din nou, tot cu mâna (nu se foloseşte sucitorul).
Se pune în tigaia încinsă şi se coace pe ambele părţi.
Pe măsură ce sunt gata se pun într-un prosop de bucătărie curat, pentru a se aburi şi a rămâne moi.
Se servesc cu salată de roşii (sau de vinete) sau în loc pe pâine pentru orice fel de mâncare.
Luna aceasta, provocarea secretă iniţiată de Ama ne-a trimis să navigăm prin Bucătăria Elenei, unde am găsit multe reţete interesante. Dar cum niciodată nu este timp pentru toate, ne-am oprit doar la aceasta.