Focaccia

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se pun ingredientele în maşina de făcut pâine, mai întâi apa şi uleiul,

apoi sarea, zahărul, făina şi drojdia.

Se fixează cuva în maşină şi se alege programul pentru aluaturi cu drojdie.

După ce se termină programul de frământat şi crescut,

se ia aluatul şi se întinde pe o suprafaţă tapetată cu făină.

Se formează o foaie pe mărimea tăvii în care urmează să fie copt. Tava trebuie să fie unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Se acoperă cu un prosop curat şi se lasă să crească timp de 45 de minute.

Se apasă cu degetul, formând nişte şănţuleţe pe toată suprafaţa,

apoi se unge foarte bine cu un amestec de apă, ulei de măsline şi sare.

Se presară pe deasupra cu rozmarin, oregano şi usturoi granulat,

şi se coace în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 30 de minute.

Se serveşte atât caldă cât şi rece.

Această rețetă am preparat-o pentru provocarea "Bucătar Curajos" , a cărei parte sărată a fost lansată în luna mai de Diana.

Etichete: focaccia
Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Bulete de caşcaval Bulete de caşcaval

Rețeta mai nouă   Bavareză cu căpşuni şi ciocolată Bavareză cu căpşuni şi ciocolată

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro