Coşuleţe dantelate cu brandy şi mousse de ciocolată
Untul, zahărul şi mierea se pun la foc mic, până se topeşte untul şi se dizolvă zahărul.
Se ia vasul de pe foc şi se lasă 5 minute la răcit.
Făina se amestecă cu scorţişoara şi ghimbirul
şi se adaugă peste amestecul cu unt, împreună cu sucul de lămâie şi brandy. Se amestecă.
Într-o tavă cu hârtie de copt, se pune câte o linguriţă plină din compoziţia rezultată, lăsând mult spaţiu liber, deoarece se va lăţi la copt.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 7 minute.
Se lasă să se răcorească 1 minut, apoi se modelează rapid, pe fundul unui pahar sub formă de coşuleţe sau sub formă de cornete, având grijă ca partea dantelată să fie în exterior. Această operaţiune trebuie să se facă destul de repede, pentru a nu apuca să se răcească.
Coşuleţele astfel obţinute se pot umple cu mousse de ciocolată sau îngheţată, dar nu cu mult înainte de a fi servite.