Compot de struguri
Boabele de struguri se desprind de pe ciorchine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece.
În borcanele se umplu cam 3/4 cu boabe de struguri.
Se adaugă 1-2 linguri de zahăr, în funcţie de cât de dulci sunt strugurii sau în funcţie de cât de dulce doriţi să fie compotul.
Se umplu borcanele cu apă rece.
Se fixează capacele, apoi se pun la fiert în baie de apă pentru 30 de minute din momentul în care a început să fiarbă apa.
Reţeta a fost pregătită pentru provocarea lunii septembrie. Nicol de la alldaycooking.com ne-a propus să folosim piersica în preparate sau să pregătim ceva din categoria conserve pentru iarnă. Cred că un compot de struguri se potriveşte foarte bine la capitolul "De-ale cămării".
-
Any16 Sep.2015
E f, simplu, si din inima multumesc!
-
LauraH30 Aug.2013
Oooo... ce simplu, chiar merita sa fac. Un desert foarte bun, foarte simplu, sanatos si ieftin.