Deserturi de post
-
de post
Trandafiri din foietaj cu mere
Lămâia se stoarce. Merele se curăță de cotor, apoi se taie felii subțiri. Feliile de mere se pun într-un…
-
de post
Cozonac de post cu aromă de citrice
În vasul de la maşina de făcut pâine, se pun ingredientele în următoarea ordine: sucul de portocale, zahărul,…
-
de post
Cozonac de post la maşina de făcut…
În cuva maşinii de făcut pâine, se pune laptele, apoi zahărul, coaja de lămâie şi uleiul. Se adaugă făina…
-
de post
Mucenici munteneşti
Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…
-
de post
Negresă cu crema de vanilie
Făina se amestecă cu zahărul, cacaua, praful de copt şi zahărul vanilat. Se adaugă uleiul şi laptele (apa).…
-
de post
Cornuleţe cu borş
Se face o cocă, se frământă, se întinde o foaie, se taie în triunghiuri care se umplu cu rahat, gem sau…
-
de post
Mucenici moldoveneşti
Se frământă un aluat din 250 ml apă, 80 ml ulei, 150 g zahăr, sare, drojdie, coajă rasă de lămâie şi…
-
de post
Baclava
Nucile măcinate se amestecă cu o lingură de scorţişoară. Margarina se topeşte. Într-o tavă se aşează…
-
de post
Ruladă din biscuiţi
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat şi se amestecă cu cacaua. Apa se fierbe împreună cu zahărul până…
-
de post
Napolitane cu cremă de biscuiţi şi…
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Laptele (sau după caz, apa) şi zahărul se pun împreună la fiert…