Baclava
Nucile măcinate se amestecă cu o lingură de scorţişoară.
Margarina se topeşte.
Într-o tavă se aşează o foaie de plăcintă. Se unge foarte bine cu margarina topită. Peste această primă foaie unsă se mai adaugă încă 2-3 foi, având grijă ca fiecare foaie să fie foarte bine unsă.
Peste primul strat de foi se adaugă din amestecul de miez de nucă şi scorţişoară. Se intinde pe toată suprafaţa.
Se continuă apoi, iar cu 3-4 foi unse fiecare cu margarină topită, după care se adaugă iar miez de nucă. Se continuă alternând foile cu miezul de nucă, în funcţie de cât de înaltă dorim să iasă baclavaua si, mai ales, de câte nuci avem la dispoziţie.
Se dă la rece pentru 30-45 de minute, după care se porţionează şi se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 30 de minute.
După ce se scot din cuptor, se stropesc din belşug cu siropul fierbinte astfel obţinut: se pune la fiert la flacără mică apa şi zahărul. Când a dat un clocot se adaugă mierea. Se asteaptă să mai dea încă un clocot, după care se ia de pe foc şi se adaugă esenţa.
Se servesc a doua zi, reci.