Napolitane cu cremă de biscuiţi şi nuci
- Ingrediente
-
Preparăm "Glazură de ciocolată cu lapte"
Ciocolata rasă şi laptele se pun într-un vas la foc mic, până se topeşte ciocolata.
Se ia de pe foc şi se foloseşte imediat la glazurarea prăjiturilor. -
continuăm cu rețeta de bază...
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat.
Laptele (sau după caz, apa) şi zahărul se pun împreună la fiert şi se lasă pe foc până se dizolvă tot zahărul.
Se ia vasul de pe foc si se adaugă biscuiţii, se amestecă şi se lasă să se răcească puţin.
Se adaugă margarina, esenţa de rom, cacaua şi nucile pisate.
Cu această cremă se ung foile de napolitană, pe rând, suprapunându-le una peste alta (se poate folosi pentru uns o paletă de lemn sau crema se poate întinde şi cu mâna, fiind destul de groasă), apoi se pune deasupra o greutate pentru a presa foile.
Se lasă aşa până a doua zi, când se poate tăia şi servi.
Se pot servi şi cu glazură de ciocolată (dacă se doreşte ca acest produs să nu fie neapărat de post).