Trandafiri din foietaj cu mere
Lămâia se stoarce.
Merele se curăță de cotor,
apoi se taie felii subțiri.
Feliile de mere se pun într-un vas rezistent la microunde, se stropesc cu sucul de lămâie
și se acoperă cu apă.
Vasul se bagă în cuptorul cu microunde pentru 5 minute.
Foietajul se întinde cu sucitorul, apoi se taie în 6 fâșii.
Fiecare fâșie se unge peltea, în strat foarte subțire.
Se aranjează feliile de mere pe jumătate din lungimea fâșiei de foietaj, suprapunându-se pe jumătate.
Se presară scorțișoară peste feliile de mere,
apoi se învelesc cu partea de jos a fâșiei de aluat.
Se rulează
și se așează în formă de brioșe, unsă cu unt.
Se coc la 200 grade timp de 40-45 de minute.
-
soros-kovacs gabriel21 Nov.2015
Pare foarte buna ,nu am incercato dar am sa o incerc