Cozonac de post la maşina de făcut pâine
- Ingrediente
-
- 200 mililitri lapte de soia
- 230 grame zahăr
- 35 mililitri borș
- rom
- sare
- 150 mililitri ulei
- coajă de lămâie
- 800 grame făină
- 40 grame drojdie
- nuci măcinate pentru umplutură
- rom pentru umplutură
- zahăr pentru umplutură
- lapte de soia pentru umplutură
- cacao pentru umplutură
- stafide opţional, pentru umplutură
În cuva maşinii de făcut pâine, se pune laptele,
apoi zahărul,
coaja de lămâie şi uleiul.
Se adaugă făina şi drojdia şi se pune vasul în maşină. Se fixează programul pentru aluaturi cu drojdie.
Separat se pregăteşte umplutura, amestecând nuca măcinată cu zahărul şi puţin lapte.
Se adaugă cacaua şi se pune pe foc până se dizolvă zahărul.
După ce s-a terminat programul de amestecare al maşinii de făcut pâine, se scoate cuva, se împarte aluatul în 4 şi se începe modelarea.
Se ia o parte din aluat şi se întinde pe suprafaţa bine unsă cu ulei călduţ.
Se distribuie uniform din compoziţia cu nucă.
Se pot presăra câteva stafide.
Apoi se rulează şi se modelează după cum se doreşte.
Cozonacii astfel modelaţi se pun în tăvi şi se lasă la crescut, la loc cald, pentru 45 de minute.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 45 de minute.
După ce s-au scos din cuptor se ung cu miere sau sirop.