Cozonac de post la maşina de făcut pâine

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

În cuva maşinii de făcut pâine, se pune laptele,

apoi zahărul,

coaja de lămâie şi uleiul.

Se adaugă făina şi drojdia şi se pune vasul în maşină. Se fixează programul pentru aluaturi cu drojdie.

Separat se pregăteşte umplutura, amestecând nuca măcinată cu zahărul şi puţin lapte.

Se adaugă cacaua şi se pune pe foc până se dizolvă zahărul.


După ce s-a terminat programul de amestecare al maşinii de făcut pâine, se scoate cuva, se împarte aluatul în 4 şi se începe modelarea.


Se ia o parte din aluat şi se întinde pe suprafaţa bine unsă cu ulei călduţ.

Se distribuie uniform din compoziţia cu nucă.

Se pot presăra câteva stafide.

Apoi se rulează şi se modelează după cum se doreşte.








Cozonacii astfel modelaţi se pun în tăvi şi se lasă la crescut, la loc cald, pentru 45 de minute.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 45 de minute.

După ce s-au scos din cuptor se ung cu miere sau sirop.




Etichete: cozonac | nuci | stafide
(10 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Curcan cu cârnaţi la slow cooker Curcan cu cârnaţi la slow cooker

Rețeta mai nouă   Tort mousse tricolor Tort mousse tricolor

publicitate
Comentarii (9)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro