Cozonac de post cu aromă de citrice

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

În vasul de la maşina de făcut pâine, se pun ingredientele în următoarea ordine: sucul de portocale,

zahărul,

mierea,

borsul,

un praf de sare,

coaja rasă de la o lămâie şi o portocală,

esenţa de rom,

făina,

uleiul,

margarina la temperatura camerei,

iar la final, drojdia.

Vasul se bagă la maşina de făcut pâine, se selectează programul pentru aluaturi cu drojdie (care durează 1,5 ore), iar când s-a terminat faza de frământare, se mai porneşte încă o dată, astfel încât aluatul să fie frământat timp de o oră.

Între timp, se pregăteşte umplutura: nuca măcinată, cacaua, zahărul, laptele de soia (cât să se umezească nuca) se amestecă

şi se pun pe foc, până se topeşte zahărul. Vasul se ia de pe foc şi se adaugă esenţa de rom şi stafidele.

Tăvile de cozonac se ung cu margarină,

după care se modelează cozonacii: se împarte aluatul în 4, se întinde o parte pe o suprafaţă unsă cu ulei,

se distribuie un sfert din compoziţia de nucă,

apoi se rulează.

Se procedează la fel pentru încă o parte.

Cele două părţi se răsucesc între ele,

iar cozonacul obţinut se pune în tava unsă.

Cozonacii astfel modelaţi se lasă să crească la loc cald, timp de o oră, după care se ung cu miere,

se presară cu mac

şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 45 de minute.

Se scot din cuptor şi se pot unge cu puţină miere pentru a fi mai lucioşi.

Este un desert de post excelent.

Etichete: cozonac | citrice | post
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pulpă de cocoş Tikka Masala la slow cooker Pulpă de cocoş Tikka Masala la slow cooker

Rețeta mai nouă   Smoothie de spanac cu banane Smoothie de spanac cu banane

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro