Dulceaţă de nuci verzi

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Nucile bine alese,


se curăţă de coaja verde, astfel încât să rămână nuca complet albă,

apoi se pun imediat într-o cratiţă cu apă rece, pe măsură ce se curăţă.

Se ţin la rece până a doua zi, timp în care se schimbă apa de 2-3 ori. A doua zi, se scurg de apă şi se adaugă în siropul pregătit astfel:


Apa se pune la fiert cu zahărul şi sucul de lămâie, până se dizolvă zahărul. Se adună spuma formată deasupra.

Este momentul în care se adaugă nucile.

Se fierbe în continuare până când se leagă siropul (o picătură din siropul care fierbe, pusă pe o farfurie rece, nu se împrăştie).

Dulceaţa se ia de pe foc, se adaugă esenţa de vanilie, apoi se pune în borcane curate şi se închid imediat cu capace.

Se lasă să se răcească, apoi se mută într-un loc răcoros.


Etichete: dulceata | nuci
(54 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • super buna dulceata

  • eu am incercat deja, cu mult succes

  • Foarte buna. Multumesc

  • excelenta

  Rețeta mai veche Friptură de curcan în sos de vin cu usturoi verde Friptură de curcan în sos de vin cu usturoi verde

Rețeta mai nouă   Smoothie cu nectarine şi căpşuni Smoothie cu nectarine şi căpşuni

publicitate
Comentarii (20)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro