Dulceaţă de nuci verzi
Nucile bine alese,
se curăţă de coaja verde, astfel încât să rămână nuca complet albă,
apoi se pun imediat într-o cratiţă cu apă rece, pe măsură ce se curăţă.
Se ţin la rece până a doua zi, timp în care se schimbă apa de 2-3 ori. A doua zi, se scurg de apă şi se adaugă în siropul pregătit astfel:
Apa se pune la fiert cu zahărul şi sucul de lămâie, până se dizolvă zahărul. Se adună spuma formată deasupra.
Este momentul în care se adaugă nucile.
Se fierbe în continuare până când se leagă siropul (o picătură din siropul care fierbe, pusă pe o farfurie rece, nu se împrăştie).
Dulceaţa se ia de pe foc, se adaugă esenţa de vanilie, apoi se pune în borcane curate şi se închid imediat cu capace.
Se lasă să se răcească, apoi se mută într-un loc răcoros.
-
florin.predatu08 Jul.2013
super buna dulceata
-
balazs eva30 Jun.2013
eu am incercat deja, cu mult succes
-
elena16 Jun.2013
Foarte buna. Multumesc
-
firuta11 Jun.2013
excelenta