Cozonac

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Umplutură pentru cozonac"

    Se amestecă toate cu puţin lapte şi se dă un clocot.

    Umplutură pentru cozonac
  2. continuăm cu rețeta de bază...

Se pune cubuleţul de drojdie în vasul în care se frământă.

Se pune puţin zahăr şi se freacă.

Se pune puţin lapte.

Din făină se pun 300 g făină. Se amestecă cu lingura de lemn.

Se lasă la crescut până dă înapoi

 Ouăle se bat spumă cu restul de zahăr, sare şi coaja rasă de lămâie. Se pot pregăti de seara.

După ce maiaua a crescut, se pun ouăle bătute cu zahărul şi restul de făină, se amestecă şi se mai pune lapte ca să fie mai moale (se mai poate pune şi smântână).

La această compoziţie se poate pune un păhărel de borş.

În locul laptelui se poate pune iaurt. Apoi se frământă cu uleiul (sau 100 g ulei şi 100 g unt) timp de 30 min - 1 oră.

Se lasă la crescut 2 ore.

Se modelează, se umplu cu crema de nuci şi se pune în forma unsă cu untură sau unt, nu cu ulei. Nu se tapetează cu faină.

Se mai lasă 1 oră la crescut.

Se bagă la cuptor, la 175 grade timp de 45 de minute. Se verifică dacă sunt copţi cu ajutorul scobitorii.

Etichete: cozonac | prajitura
(13 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • foarte bun nota 10

  • foarte bun nota 10

  Rețeta mai veche Iahnie de fasole cu afumătură Iahnie de fasole cu afumătură

Rețeta mai nouă   Macrou marinat prin fierbere Macrou marinat prin fierbere

publicitate
Comentarii (8)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro