Cozonac
Se pune cubuleţul de drojdie în vasul în care se frământă.
Se pune puţin zahăr şi se freacă.
Se pune puţin lapte.
Din făină se pun 300 g făină. Se amestecă cu lingura de lemn.
Se lasă la crescut până dă înapoi
Ouăle se bat spumă cu restul de zahăr, sare şi coaja rasă de lămâie. Se pot pregăti de seara.
După ce maiaua a crescut, se pun ouăle bătute cu zahărul şi restul de făină, se amestecă şi se mai pune lapte ca să fie mai moale (se mai poate pune şi smântână).
La această compoziţie se poate pune un păhărel de borş.
În locul laptelui se poate pune iaurt. Apoi se frământă cu uleiul (sau 100 g ulei şi 100 g unt) timp de 30 min - 1 oră.
Se lasă la crescut 2 ore.
Se modelează, se umplu cu crema de nuci şi se pune în forma unsă cu untură sau unt, nu cu ulei. Nu se tapetează cu faină.
Se mai lasă 1 oră la crescut.
Se bagă la cuptor, la 175 grade timp de 45 de minute. Se verifică dacă sunt copţi cu ajutorul scobitorii.
-
MARIA02 May.2013
foarte bun nota 10
-
felicia25 Feb.2013
foarte bun nota 10