Tartă rustică cu mere, gutui şi nuci
Se pregăteşte aluatul pentru tartă. Se amestecă făina cu un praf de sare,
apoi se adaugă margarina topită, dar nu fierbinte (sau la temperatura camerei),
zahărul pudră
şi gălbenuşurile.
Se frământă bine aluatul.
Nucile se bagă pentru câteva minute la cuptor.
Fructele se spală şi se taie cubuleţe
şi se amestecă cu 2-3 linguri de zahăr şi scorţişoara.
Aluatul se întinde într-o tavă, astfel încât să îmbrace şi pereţii tăvii.
Amestecul de fructe se pune peste aluat,
se presară nuca uşor mărunţită,
apoi se îndoaie marginile de aluat peste umplutură.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 40 de minute.
Se lasă să se răcească şi se poate servi.
După cum ziceam la reţeta de ieri, că avem în intenţie să continuăm şi cu altă temă pentru Provocarea "Dulce Românie", pentru că sunt prea îmbietoare temele alese de Magda, iaca şi rezultatul, o tartă rustică. Iniţial am zis că trebuie neapărat să participăm şi cu ceva dulce, dar nu se lega nicio idee pentru o tartă rustică, dar am făcut un brainstorming în familie şi asta a fost concluzia la care am ajuns. Am scotocit noi prin casă şi după elemente utile pentru a crea un cadru câmpenesc, dar ne-am dat seama că ducem lipsă de aşa ceva.