Ouă Benedict
- timp total: 20 minute
- Ingrediente
-
- 1 bucată chiflă
- 1 felie bacon
- Ouă poşate
- ouă
- oțet
- sare
- Sos olandez
- 3 gălbenușuri de ou
- 150 grame unt
- 1 bucată lămâie
-
Preparăm "Ouă poşate"
Într-o cratiţă se pune apa la fiert cu o cană de oţet.
Se lasă să ajungă la fierbere, după care se ia vasul de pe foc.
Se sparg ouăle, pe rând şi se lasă în apa fierbinte timp de 11-12 minute.
Se serveşte imediat.
-
Preparăm "Sos olandez"
Lămâia de stoarce.
Untul se topeşte.
Gălbenuşurile se bat cu mixerul, pe baie de apă, adăugându-se puţin câte puţin untul topit, dar nu fierbinte.
Se mixează foarte bine după fiecare porţie de unt adăugată.
Vasul se ia de pe foc şi se pune şi sucul de lămâie, amestecând foarte bine.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Chifla se taie pe jumătate şi se pune la încălzit la sandwich maker.
Se lasă să se rumenească.
Baconul se încălzeşte şi el pe grill.
Peste jumătate de chiflă se pune o felie de bacon
apoi se pune oul poşat.
Peste ou se pune sos olandez.
Se serveşte imediat.