Ajvar

(Pastă de ardei copt și vinete coapte)
Ajvar este o pastă de ardei pe care am descoperit-o în Serbia, însă am aflat ulterior că este un preparat des întâlnit în majoritatea țărilor balcanice. Ingredientul de bază al acestuia este ardeiul. Există o varietate de rețete care adaugă pe lângă acesta, vinete, roșii sau ardei iute, pentru a fi mai picant.
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Am copt ardeii capia în cuptor.

I-am curățat de cotor și piele.

Același lucru am făcut și cu vinetele: le-am copt și le-am curățat.

Am pus ardeii copți și vinetele coapte în vasul robotului de bucătărie

și le-am tocat.

Apoi am mai adăugat ardeiul iute,

usturoiul pisat,

ulei,

sare și piper.

Se mai pornește încă o dată robotul până se obține o pastă omogenă.

Amestecul se transferă într-o cratiță și se pune pe foc. Se fierbe până devine mai consistent, aproximativ 30 de minute.

Acum este gata de servit.

(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Salată de leurdă cu ridichi Salată de leurdă cu ridichi

Rețeta mai nouă   Pulpe de pui cu roșii și cartofi la cuptor Pulpe de pui cu roșii și cartofi la cuptor

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro